Bjorn Vermeersch keert terug naar het wielrennen

Bjorn Vermeersch keert terug naar het wielrennen. De ex-voorzitter van Wielerteam Ieper gaat aan de slag bij The Lead Out Cycling Academy. De Ieperling kiest zo voor een nieuwe uitdaging en zal dat doen in een nieuwe functie.

Sinds 2010 was Bjorn Vermeersch voorzitter van Wielerteam Ieper, maar in 2021 besloot hij zijn functie neer te leggen. “De laatste twee à drie jaar voelde ik dat het wat moeilijker ging. Niet vanwege het team, waarmee ik altijd een goede relatie heb gehad, maar vooral voor mezelf. De coronacrisis heeft daar ook geen goed aan gedaan en in die periode heb ik ook besloten dat ik ermee zou stoppen. Ik had het gevoel dat ik nog maar weinig kon betekenen voor het team.”

Maar de wielermicrobe raak je niet zomaar kwijt. “Stilaan begon het toch opnieuw te kriebelen om binnen de sport iets te doen, maar ik wilde wel iets anders dan het voorzitterschap. Ik heb daarom contact gezocht met The Lead Out Cycling Academy. In eerste instantie boden ze mij een rol als ploegleider aan maar daar heb ik voor bedankt. Dat zou meteen weer ieder weekend lange uren draaien zijn op de koers en dat wilde ik niet. Vooral omdat het niet te combineren valt met het werk. Bovendien doe ik nu regelmatig mee aan een loopwedstrijd en dat zou ik graag blijven doen.”

Sportief secretaris

Maar samen met het team vond Vermeersch toch een geschikte rol binnen het team. “Ik ben vanaf nu de sportief secretaris van het team. Dat omvat vooral de administratie rond het sportieve. Denk maar aan de inschrijvingen, de vergunningen en ga zo maar door. Iets wat binnen mijn interesse en capaciteiten ligt. Dat ik dit mag doen binnen een groot team zoals The Lead Out Cycling Academy is toch wel een ambitie die ik nu kan verwezenlijken.”

Tien nieuwe mensen

En groot is geen overdreven term. “Onlangs waren er inschrijvingsdagen en we tellen opnieuw een 160-tal renners. Daar heb je ook voldoende omkadering voor nodig. Ik ben een van de tien nieuwe mensen binnen het team. Ik ben heel blij met deze kans en heb volop goesting om mij te smijten”, besluit Vermeersch. (LR)

The post Bjorn Vermeersch keert terug naar het wielrennen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

Nederlandse ster Ria Valk heeft opnieuw het geluk en de liefde gevonden: “Ik heb een echte toyboy te pakken”

Begin dit jaar werd Ria Valk (83) geëerd met een koninklijke onderscheiding voor 65 jaar carrière. De zangers van ‘Worstjes op mijn borstjes’ en de zus van Mien Dobbelsteen in ‘‘Zeg ’ns Aaa’ is heel blij met die herkenning, vertelt ze in ‘Primo’. Na enkele moeizame jaren lijkt het haar weer voor de wind te gaan. “Na huid- en borstkanker

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »