Annemarie uit Egem (Pittem) vecht tegen kanker en vierde nu al met zielsgenoten kerstmis, misschien haar laatste ooit: “Ik ben enorm dankbaar”

Zaterdag 28 oktober pakte Annemarie van Tilburg al uit met haar vroege ‘Christmas Party’. De uit Nederland afkomstige dame is verzot op Kerstmis, haar huis in de Drogenbroodstraat in Egem heeft ze ook al een tijdje helemaal versierd. Een 50-tal zielsgenoten kregen de kans om al die feeërieke versiering te komen bekijken en mee te genieten van de kerstsfeer.

Annemarie voert niet enkel de strijd tegen haar ziekte, ook financieel is het daardoor niet altijd makkelijk. Maar ze kreeg ook de steun van heel wat mensen uit het sympathieke Egem. Slager Patrick Neirynck kwam er gratis met zijn foodtruck lekkers aanbieden, ook van de Bakkerie in Wingene kwam een lekker hapje en om de sfeer er extra in te brengen kwam het Egems koor met een delegatie.

Kerstliedjes

Bertrand Vergote, Misef Maes, Karoline Vermeersch, Peter Vanwalleghem en Chantal Schellinck zongen onder meer Adeste Fideles, We wish you a merry christmas, A Christmas Festival en Jingle Bells. “Dat zijn supercadeaus van telkens topmensen. Ik ben zo dankbaar”, zegt Annemarie.

Iedereen zag er ook op zijn ‘kerstbest’ uit, haar echtgenoot kroop in het pak van de kerstman en Annemarie zorgde ook voor een leuk presentje. Zo zullen de aanwezigen, net als Annemarie overigens, deze avond nooit vergeten.

The post Annemarie uit Egem (Pittem) vecht tegen kanker en vierde nu al met zielsgenoten kerstmis, misschien haar laatste ooit: “Ik ben enorm dankbaar” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »