Wouter Lips (VVC Beernem B): “Zolang ik me amuseer, ga ik door”

De jongens van T1 Kurt Boey presteren meer dan behoorlijk in vierde provinciale B. De afweer, met dirigent Wouter Lips in de centrale as, wist al vijf keer de nul te houden. Een voorlopige vijfde stek in de klassering had niemand verwacht.

Kapitein Wouter Lips is bijna 30 jaar oud en oogt zeer rustig. “Voor de fusie was ik aangesloten bij KSC Beernem, waar ik mijn voetballeven startte bij de preminiemen. De derby’s tegen Oedelem betekenden altijd iets speciaals. Ik groeide door en kon in alle reeksen wel mijn mannetje staan. Dan kwam de fusie erdoor en werden twee ploegen boven de doopvont gehouden: VVC Beernem A en VVC Beernem B. Ik opteerde voor vierde provinciale. Hogere reeksen ambieer ik niet, die gaan boven mijn petje.”

Vrank en vrij

“Onze hoofdcoach debuteerde afgelopen seizoen met één op dertig maar haalde in de terugronde meer dan de helft van de punten. Daarvoor betoon ik respect. Nu komen we meer op de voorgrond en incasseerden thuis nog geen enkel tegendoelpunt. Dit is de verdienste van iedereen, we vormen een hecht blok. Nu wacht ons een serieuze test: KFC Damme komt op bezoek.”

“Het bestuur legt niet de minste druk op de coach en Kurt Boey zadelt ons evenmin op met stress. Hij laat ons vrank en vrij voetballen. Zolang ik me amuseer ga ik door, tenminste als ik gespaard blijf van blessures. De kapiteinsband is niet het voornaamste. Als iemand anders het beter doet, sta ik dat kleinood probleemloos af. Blijkbaar zien ze in mij het verlengstuk van de trainer tussen de krijtlijnen. Die rol neem ik graag op mij.”

Zaterdag 28 oktober om 19 uur: VV Cercle Beernem B – KFC Damme.

The post Wouter Lips (VVC Beernem B): “Zolang ik me amuseer, ga ik door” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Start van de 80 watermolenfeesten met onthulling van kunstwerk ‘De Molenaar’

Het startschot is gegeven. Heule-Watermolen kan en zal drie dagen jubelen. Met de onthulling van het kunstwerk van beeldhouwer Philip Moerman, vergezeld door het gedicht ‘De Molenaar’ van de hand van de Heulse letterpoëet Joris Denoo (70) en in bijzijn van de Kortrijkse burgermeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn de 80ste watermolen officieel gestart. Tijdens deze feesten wordt ook

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

“Stop alsjeblieft met huilen”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »