Unieke tentoonstelling in Ettelgem: Kopje Troost vol herinneringen

Donderdag 19 oktober opende in het Romaans kerkje in de Oude Kerkstraat een unieke en interactieve tentoonstelling Kopje Troost vol herinneringen.

Patricia Van Hoecke van Pat&l’abeille nam het initiatief voor deze tentoonstelling. “Als creatief ondernemer en met een opleiding als rouwconsulente en zielsreader wou ik het thema troost in de aandacht brengen. Creatief omgaan met verdriet en alles tastbaar maken in een aandenken.”

Voor de tentoonstelling in het Romaans kerkje nodigt Patricia enkele vrienden uit: Herlinde Jacobs met keramiek van Tasses Partout, Barbara Jacques met haar nostalgische fotografie op dibon, Stefaan Brugghe met zijn gedichtenbundel ‘Troostsporen’ en zijn echtgenote Bieke Missiaen die de gedichten omzet in kalligrafie en keramiek.

Ook de Troostboom voor het goede doel van vzw AMIZANT voor De Warmste Week krijgt een plekje in de kerk.

“Mensen samenbrengen en verbinden doen we met zang, poëzie, muziek, kunst, magische bijenwas tafel en natuurlijk een kopje troost”, aldus nog Patricia Van Hoecke.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober, telkens van 14 uur tot 18 uur. De toegang is gratis. Het kerkje is rolstoeltoegankelijk.

The post Unieke tentoonstelling in Ettelgem: Kopje Troost vol herinneringen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Afgerekend met een massamoordenaar”: Netanyahu reageert op dood van Nasrallah, maar waarschuwt voor moeilijke dagen

"Dit is een historisch keerpunt voor Israël", zegt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Gisteren heeft hij voor het eerst in het openbaar gereageerd op de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah. De premier waarschuwt dat de volgende dagen moeilijk zullen zijn, maar dat Israël op alles voorbereid is."Er is geen plaats in Iran of het Midden-Oosten die de lange arm van

Lees meer »

Jeugd van kroonprinses Mette-Marit was even turbulent als die van haar zoon: “Er waren ecstasy en speed in overvloed”

Het voortdenderende schandaal rond de drugsverslaving van Marius Borg Høiby (27) vestigt opnieuw de aandacht op het wilde verleden vol seks, drugs en dagenlang fuiven van zijn moeder, kroonprinses Mette-Marit (51). ‘Story’ lijst haar escapades op. “Ik heb grenzen overschreden. Ik kan mijn keuzes niet opnieuw maken, al zou ik dat willen.”

Lees meer »

“Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen

Ter gelegenheid van Werelddierendag zet hondenfotografe Els Verhelst een actie op poten om asieldieren te helpen. Van iedere tussen 4 en 12 oktober geboekte fotoshoot, gaat 10% naar het dierenasiel in Zwevegem.
The post “Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen appeared first on

Lees meer »

Roel maakt verkiezingsrap voor papa Marc

In Staden maakte Roel een heuse rapsong ter promotie van de kandidatuur van zijn vader Marc Van Ysacker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roel maakt verkiezingsrap voor papa Marc appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Victoria Beckham laat zich weer van haar slechtste kant zien: “Ze heeft haar ‘schoondochter’ uit de foto geknipt”

Cruz Beckham (19), de jongste zoon van Victoria (50) en David Beckham (49), heeft een nieuwe vriendin: Jackie Apostel. Het stel verscheen samen op Paris Fashion Week om voor mama Victoria te supporteren, maar die leek daar niet zo blij mee. Fans merkten op sociale media namelijk een belangrijk detail op. “Ze heeft overduidelijk iemand uit de foto geknipt.”

Lees meer »

Sorteerstraatje voor inwoners verkaveling Eendrachtstraat in Wervik is een primeur voor de regio

Bewoners van de nieuwe verkaveling in de Eendrachtstraat in Wervik maken voortaan gebruik van een sorteerstraatje voor hun afval. Meteen een primeur voor afvalintercommunale Mirom Menen. “Het gaat om een proefproject voor ondergrondse inzameling van huishoudelijk afval”, zegt directeur Kristof Moeyaert.
The post Sorteerstraatje voor inwoners verkaveling Eendrachtstraat in Wervik is een primeur voor de regio appeared first on

Lees meer »

LIVE WK VROUWEN. Sterke Ghekiere glipt mee in kopgroep, Kopecky blijft Vollering in de gaten houden

Vandaag gaat Lotte Kopecky in Zürich op zoek naar haar tweede regenboogtrui. Voor de uittredende kampioene is de wereldtitel reeds een afgevinkt doel op haar palmares en dat zou wel eens in haar voordeel kunnen spelen. “Het zorgt ergens wel voor een verlichting.” Rekent ze af met de Nederlandse brigade? En wie kroont zich in de elitewedstrijd tot wereldkampioen bij

Lees meer »

Waterfactuur wordt 28 euro duurder onder nieuwe Vlaamse regering

Nu het Vlaamse regeerakkoord er is en de Vlaamse ministers de eed hebben afgelegd, sijpelen de concrete plannen van de nieuwe regering stilletjes aan door. Zo zal de waterfactuur voor een gemiddeld gezin onder de nieuwe Vlaamse regering duurder worden. Dat heeft minister-president Matthias Diependaele (N-VA) gezegd in een interview met onze krant.

Lees meer »