PORTRET. Advocate Claudia Van Der Stichelen (58) werd deze middag in koelen bloede vermoord: “Ze had een sterk karakter en was rad van tong. Een Iron Lady. Onvermurwbaar”

“Een harde tante, plichtbewust en toegewijd.” Zo omschrijven collega’s advocaat Claudia Van Der Stichelen (58) die in koelen bloede vermoord werd aan haar kantoor in Sint-Lievens-Houtem. De echtscheidingsadvocaat stond gekend voor haar vurige pleidooien en zat intussen al meer dan 30 jaar in het vak. “Voor uw bureau neergeknald worden door een gek… Waar gaat deze wereld naartoe?”, vraagt haar vriendin en confrater Ann Van de Steen (60) zich af. “Dit is een zwarte dag voor de advocatuur.”

Meer krantenkoppen in België

Mechels gerecht gaat nu toch aan de slag met extra “bewijsmateriaal” veroordeelde procureur

Het kort geding dat voormalig Gents procureur Johan Sabbe had aangespannen tegen de Belgische staat in verband met zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, wordt woensdag niet behandeld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Het kort geding is zonder voorwerp geworden en zal geschrapt worden nu het Mechelse parket toch aan de slag wil met het

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg in Torhout

Het was de bedoeling om in het voorjaar van 2021 een Carrefour Express op de Burg te openen, maar het liep even anders. De warenhuisketen heeft ruim drie jaar geduldig moeten zoeken naar zelfstandige franchisehouders om de zaak uit te baten. Die zijn nu eindelijk gevonden.
The post Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg

Lees meer »

Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand

Metaalverwerkend bedrijf Belcroom is veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro, waarvan de helft effectief. Na een zware brand kwam vervuild bluswater in de naburige waterlopen terecht. Volgens de rechter nam het bedrijf onvoldoende voorzorgsmaatregelen om deze milieuverontreiniging te voorkomen.
The post Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »