OKRA viert 65ste verjaardag: “Dankzij actieve werking”

OKRA Ichtegem heeft haar 65ste verjaardag gevierd. In de Salons De Vrede tekenden 175 van de 230 leden present. “We danken ons succes aan ons actief programma en ons sterk bestuur.”

In 1958 werd OKRA, de grootste vereniging voor 55-plussers in Vlaanderen en Brussel, in Ichtegem opgericht. “Toenmalig onderpastoor Gaston Maeyens liep met de gedachte rond om een gepensioneerdenbond te stichten. Hij deelde dat idee met William Jansseune. Kort erna werd Maeyens echter pastoor in Oostkerke en viel alles stil”, vertelt voorzitter Rose-Marie Plyson. Uiteindelijk zou Jansseune samen met Michel Missiaen, Marcel Vanroose en medepastoor Lodewijk Willemeyns de vereniging écht laten starten. Oscar Vanzieleghem was de eerste voorzitter. “Op de eerste vergadering waren er al 63 leden, en dat groeide naar 151 in 1959.”

Elkaar ontmoeten

Nu telt OKRA in Ichtegem 230 leden. “Daaraan mag je nog zeventig bijleden toevoegen: mensen die lid zijn van OKRA in andere gemeenten, maar bij ons aan activiteiten deelnemen. We hebben een actief programma, met het hele jaar door fietsen, petanque, kaarten en rummikub op de kalender. En vijf keer per jaar organiseren we een feest. Mensen komen vooral omwille van de ontmoetingen. Echt jonge leden hebben we niet, omdat die nog vaak moeten gaan werken. Hoewel, onze jongere groep linedancers telt elke dinsdagmiddag zo’n zestig deelnemers, onder wie ook mensen van Koekelare en Gistel.”

“Waarom we zo’n goed werk leveren? Dankzij een actieve werking en een sterk bestuur. Zo delen we de ledenblaadjes persoonlijk rond, om contact met de mensen te behouden”, zegt Rose-Marie. “OKRA staat voor Open, ‘Kristelijk’, Recreatief en Actief – waarden die we tot op vandaag hanteren.” Rose-Marie wil, tot slot, het voltallige bestuur bedanken: Georges Jonckheere, Marie Gryp, Christina Smith, Patrick Vandamme, Gilbert Masschaele, Monique Vandendriessche, Ria Vandenbussche, Christine Tanghe, Anna Vanhooren, Diane Samijn, Diana Demuynck, Yves Maertens en Monique Oosterlinck. (TVA)

The post OKRA viert 65ste verjaardag: “Dankzij actieve werking” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israël: 60 procent Hamasstrijders uitgeschakeld – Israël roept inwoners op Gaza-Stad te verlaten

Bij een Israëlische luchtaanval op een school in het zuiden van Gaza zijn dinsdag zeker dertig doden gevallen. Er zijn ook zo’n 50 gewonden. Het Israëlische leger heeft folders gedropt op Gaza-Stad waarin het mensen oproept om naar het zuiden te vertrekken via “veiligheidscorridors”. Dat meldt een journalist van persbureau ‘AFP’ woensdag. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over

Lees meer »

Rassemblement National is op weg naar overwinning, maar wat wil partij van Marine Le Pen en Jordan Bardella precies bereiken?

Als de peilingen kloppen, haalt het Rassemblement National (RN) vanavond een historische overwinning in Frankrijk. Bij een absolute meerderheid zou uiterst rechts zelfs voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog mee aan de knoppen van de Franse politiek zitten. De focus van het RN is alvast duidelijk: betere levenskwaliteit, meer veiligheid en minder migratie. Al zijn niet alle voorstellen even

Lees meer »

“Zo dronken dat hij ons niet meer herkende”: opvolgtraject moet nieuwe ziekenhuisopname voorkomen bij jongeren

Noah* (17) wordt sinds een ziekenhuisopname met een alcoholvergiftiging intensief begeleid om de kans op herval zo klein mogelijk te maken. "Hij had zoveel gedronken dat hij zijn vrienden en zelfs ons niet meer herkende", getuigt zijn moeder Hadewijch*. De intensieve begeleiding maakt deel uit van een proefproject in het ZAS Augustinus in Wilrijk. Voorlopig wordt de zogenoemde ‘alcoholpoli’ grotendeels

Lees meer »

Laat je verbazen door natuurbeelden en cartoons

Wie zich wil vergapen aan schitterende natuurbeelden kan van 29 juni tot 29 september terecht in het bezoekerscentrum van Zwin Natuurpark. De 59ste editie van de internationale tentoonstelling Wildlife Photographer Of The Year is er te gast. Een bezoek is inbegrepen in de toegangsprijs tot het Zwin Natuur Park. Knokke-Heist is ook opnieuw de gastheer
The post Laat je

Lees meer »

Renson installeert gratis smotspots aan de kust

Fabrikant van zonwering Renson installeert op zes kustlocaties gratis smotspots. Met de actie steunt Renson de Stichting tegen Kanker. “Wie zonnecrème uit dispensers gebruikt in plaats van kleine tubes, zorgt bovendien voor een pak minder afval”, klinkt het.
The post Renson installeert gratis smotspots aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eva De Bleeker dan toch kandidaat-voorzitter Open VLD

Vlaams Parlementslid Eva De Bleeker is dan toch kandidaat om de nieuwe voorzitter van Open VLD te worden. Dat heeft ze gezegd bij VTM Nieuws. “We moeten de partij weer op de rails krijgen. Goed linken met de afdelingen en zien dat de neuzen in dezelfde richting zitten.”

Lees meer »