Na de heetste zomer ooit: herrijst Phoenix uit de hitte?

Afgelopen zomer was de heetste ooit. Ook in de woestijnstad Phoenix, Arizona, was dat merkbaar. De records sneuvelden en er vielen honderden doden. En toch blijft de stad boomen. ‘Ze noemen het hier het Mykonos van de woestijn.’

Meer krantenkoppen in België

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Winnaars van zoektochten vallen in de prijzen

Tijdens het evenement Feest in ‘t Groen in het landschapspark ‘t Hoge Water werden de prijswinnaars van enerzijds de fietszoektocht Arthur Naeyaert en anderzijds de Bijenzoektocht gehuldigd. Staande van links naar rechts de ‘Arthur Naeyaert-laureaten’ Hendrika Vanacker (De Panne), initiatiefnemer Jef Vackier, Nele Anseeuw (Torhout), Annie Huwel (Torhout), Roland Gysels (Kortemark) en Eddy Tanghe (Kortemark)
The post Winnaars van

Lees meer »

“Hij heeft twee jaar lang op mij gewacht”: Trisha vindt nieuw liefdesgeluk bij Orlando

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

Jitske Van de Veire en vrouw uitgescholden tijdens wandeling: “Onze geaardheid werd tegen ons gebruikt”

Jitske Van de Veire en haar vrouw Dym zijn afgelopen zondag uitgescholden geweest tijdens een uitje in Gent. Het koppel liep op straat toen twee fietsers – een moeder en haar zoon – voorbijreden. “We liepen in de weg”, vertelt Jitske op Instagram. “En die moeder is ons beginnen uitschelden voor ‘lesbo’. Onze geaardheid is gebruikt als scheldwoord, en dat

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: gouden wissel bezorgt Oudenaarde drie punten tegen Zelzate, herbekijk hier de wedstrijd!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd, in bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Zo kregen we in 2de Afdeling A een veelbelovende affiche voorgeschoteld, met Zelzate dat Oudenaarde mocht ontvangen. En het waren de bezoekers die

Lees meer »

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »

Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met Filou BCO: “Kijken naar kern van de zaak, niet bezig zijn met bijzaken”

Na dertien landstitels op rij, goed voor 25 kampioenschappen op de erelijst, is Filou Oostende nog steeds hongerig naar nieuwe successen. Eric Van Hal, als bestuurder en co-eigenaar een van de stakeholders in de club, strijdt tegen de gedachte dat de nummer-één-positie van de rood-gelen een vanzelfsprekendheid is.
The post Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met

Lees meer »