Maja Vermeulen presenteert boek voor jongvolwassenen

Drie jaar geleden verraste Maja Vermeulen iedereen met een eerste boek. Nu heeft ze al haar vierde boek voorgesteld: Melodie uit de Diepte. Het is geschreven voor jongvolwassenen.

Maja Vermeulen (39) is getrouwd met Bart Derdaele; ze zijn de ouders van Kasper en Aaron. Maja woont in Diksmuide, waar ze onderwijzeres is.

De boekvoorstelling van Melodie uit de Diepte vond plaats aan de oever van de IJzer, in de schaduw van de IJzertoren. “Ik vond deze locatie perfect om een boek over zeemeerminnen voor te stellen, en met de hulp van enkele mensen van de Toverlantaarn konden we er een speciale sfeer scheppen”, vertelt Maja. “Zo konden we ook nog eens enkele troeven van Diksmuide in de kijker zetten.”

Heuse zeemeermin

Tijdens de voorstelling werd er een toneelstukje gespeeld met een heuse zeemeermin, werd er gezongen, en las de schrijfster een stuk uit haar boek voor.

“Op een avond helpt Alec een mooi, blond meisje uit de nood”, schetst Maja de inhoud. “Wanneer hij haar beter leert kennen, valt hij als een blok voor haar. Als ze plots verdwijnt, gaat hij op onderzoek uit. Het spoor leidt hem naar de zee. Wie is deze mysterieuze meid die hem al meteen in haar macht heeft? Lorelai moet de tradities van haar volk volgen. Maar ze kan dit helemaal niet. Ze wil zelf keuzes maken en haar eigen pad zoeken. Brengt Lorelai op die manier zichzelf en haar familie in gevaar? Hoe ver zal ze gaan? Een ontploffing in Atlantis zorgt voor beroering. Ook de omringende bescherming vertoont meer barsten dan verwacht. Wat is er aan de hand? Wie kan hun volk helpen?”

“Dit boek heb ik geschreven voor een doelpubliek van young adults, jongvolwassenen”, zegt Maja “Intussen schrijf ik onder de naam Maya A. Miller. Men kan mij op boeken- en fantasybeurzen vinden, waar ik met heel veel genoegen de boeken signeer.” (ACK)

Meer weten over de auteur en haar boeken kan via Facebook (majavermeulenwriter), en op majavermeulenwriter.weebly.com.

The post Maja Vermeulen presenteert boek voor jongvolwassenen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

Nederlandse drugskoerier (22) steekt duim op naar agenten op E17… en ramt daarna politiewagen: “Er hadden makkelijk twee doden kunnen vallen”

“Alleen dankzij hun training en rijvaardigheid konden die politieagenten op de weg blijven.” Hun advocaat Thomas Vandemeulebroucke laat er weinig twijfel over bestaan. De 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Marke bij Kortrijk het politievoertuig ramde, hangt vandaag 8,5 jaar cel boven het hoofd. In zijn auto lagen maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. “Wij

Lees meer »

NV-A wil ook in Pittem een rol spelen

Op de valreep maakte NV-A bekend dat de partij ook in Pittem aan de gemeenteraadsverkiezingen zal deelnemen. Met een lijst van vijf kandidaten en een sterk programma willen ze proberen mee hun stempel te drukken op de Pittemse politiek.
The post NV-A wil ook in Pittem een rol spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op bezoek in de beste schoolkeuken van Vlaanderen, waar zelfs Gault&Millau lyrisch van wordt: “Ouders wéten dat het hier soms gezonder is dan thuis”

In anderhalf uur tijd jagen ze er in schoolrestaurant De Brug in Torhout 2.400 warme maaltijden door. En dat met een versheid en kwaliteit die zelfs Gault&Millau niet is ontgaan, want ze kregen er zopas de prijs voor innovatie en originaliteit voor. De vele leerlingen vinden de maaltijden “wel lekker”. Waar het 24-koppig team die erkenning aan te danken heeft,

Lees meer »

Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Op woensdag 18 september om 21 uur neemt Club Brugge het in het Jan Breydelstadion op tegen het Duitse BVB Dortmund in het kader van de UEFA Champions League. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Het stadsbestuur en de lokale politie nemen veiligheidsmaatregelen om alles in goede banen te leiden.
The post Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Lees meer »