KIJK. Van ín de kleedkamer tot op het parket: wij zaten exclusief in het spoor van NBA-Belg Toumani Camara bij z’n thuisdebuut

Nadat hij eerder deze week debuteerde in de NBA, maakte Toumani Camara (23) afgelopen nacht zijn thuisdebuut voor de Portland Trail Blazers. Onze landgenoot speelde 23 minuten mee tegen Orlando Magic (97-102-verlies). Romina Van Camp, Amerika-correspondent van VTM NIEUWS, was erbij in het Moda Center. Zij kon Camara van zéér dichtbij volgen en interviewde hem zelfs in de Portland-kleedkamer.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »