KFC Varsenare wacht speciale match tegen KM Torhout B

De jongens van T1 Wesley Bonamie zijn opnieuw aan een spetterend kampioenschap bezig. Ze prijken op twee, met één punt minder dan aartsrivaal KM Torhout B. Beide titelpretendenten nemen het op zaterdag 28 oktober tegen elkaar op.

Nochtans kroop KFC Varsenare B door het oog van de naald na de 0-1 overwinning tegen een moedig KFC Lissewege B. Reactie van algemeen coördinator Danny De Coninck: “Het was een zwakke wedstrijd op een zo goed als onbespeelbaar veld. Tegen Torhout zal het veel beter moeten.”

Bij KFC Varsenare B hebben Thierry Zwaenepoel, Brent Ooghe, Guillaume Brakman, Alex Vuylsteke, Timon Bogaert en Elias Fiers een verleden bij KM Torhout. We pikken er Elias Fiers uit, de kapitein van het talentrijke geheel. “Ik ben geboren in 2004 en startte op vijfjarige leeftijd mijn voetballeven in Varsenare. Scouts van KM Torhout volgden mij en loodsten me naar hun lichting U16. Drie jaar later mocht ik sporadisch proeven van de duels bij de beloften. Bij aanvang van vorig kampioenschap keerde ik terug. Het voetbal gaat beter samen met mijn studies hoger onderwijs in Gent. Promotie? We liggen er niet van wakker maar we willen toch elke match winnen. Vorig seizoen sneuvelden we in de nacompetitie via strafschoppen.”

“Voor sommigen wordt de match tegen KM Torhout B heel speciaal. We zien vrienden terug waarmee we destijds bij de beloften voetbalden. Ook vorig seizoen werd ik overvallen door een speciaal gevoel bij onze onderlinge duels, vooral dan in die typische accommodaties in Torhout. En wat mijn voetbaltoekomst betreft, wacht ik mijn studies rechten af. Bijna heel onze ploeg studeert in Gent, het is niet altijd simpel om de oefensessies bij te wonen, al kunnen we carpoolen. Tijdens de blokperiode kort na nieuwjaar zullen we onze uiterste best doen om de wedstrijden te betwisten. Varsenare heeft immers al zoveel voor ons betekend.” (JPV)

Zaterdag 28 oktober om 19.30 uur: KFC Varsenare B – KM Torhout B.

The post KFC Varsenare wacht speciale match tegen KM Torhout B is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

Volgens de exitpolls wint de Britse oppositiepartij Labour de Britse parlementsverkiezingen met overwicht. De partij van Keir Starmer zou maar liefst 410 van de 650 zetels in het parlement kunnen claimen. De Tories van premier Rishi Sunak volgen op ruime afstand en zakken weg tot 131 zitjes. De Liberal Democrats gaan van 11 naar 61 zetels. Reform UK, de nieuwe

Lees meer »