‘Iedereen Danst’ op Iedereen Klassiek in Brugge

Nog de hele dag is Brugge the place to be voor liefhebbers van klassieke muziek. Intussen al voor de tiende keer organiseert radiozender Klara samen met het Concertgebouw en tal van andere culturele partners ‘Iedereen Klassiek’.

Uiteraard vinden er bij Iedereen Klassiek heel wat opvoeringen met klassieke muziek plaats in het Brugse Concertgebouw, met onder meer een orgelconcert, een BachPlus-voorstelling en een afsluitend concert van Brussels Philarmonic. In het Concertgebouw vind je ook een fotohoek in het thema van klassieke muziek en je kunt er deelnemen aan een auditieve ontdekkingstocht.

Ook in straten en op pleinen

Maar ook in de Brugse straten en op de pleinen is er klassieke muziek aanwezig. Zo vond op de Markt voor de derde keer Iedereen Danst plaats in het kader van Iedereen Klassiek. Choreografe Zoë Demoustier leerde er het toch wel massaal opgekomen publiek een leuke en eenvoudige choreografie aan om te dansen op Johannes Brahms’ Hongaarse Dans nr. 5. Zoë Demoustier is choreograaf onder de vleugels van Ultima Vez en geeft workshops in binnen- en buitenland. Als ambassadeur voor Dag van de Dans werkt ze onder het motto ‘dans is voor, door en met iedereen’. Ze koos voor die bewuste compositie van Brahms omdat die ‘veel energie en drive’ bevat.

Ook stadsbeiaardier Wim Berteloot werkt mee aan Iedereen Klassiek. Op de beiaard in het Belfort gaf hij een concert dat perfect te beluisteren is op de Markt. “Speciaal voor Iedereen Klassiek bundel ik mijn lievelingswerken in een langer concert. Naast klassieke kleppers als Vivaldi, Bach en Rachmaninov sluipt er ook een Ennio Morricone binnen in de setlist. De 47 klokken van onze beiaard maken er een feest voor het oor van!”, liet Wim Berteloot weten.

Modeshow

Er vond overigens een modeshow plaats met een ‘catwalk’ tussen ‘t Zand en de Markt waarop 40 modellen van een 20-tal Brugse handelszaken de nieuwe herfstcollecties showen op de tonen van live gespeelde klassieke muziek.

Het volledige programma van Iedereen Klassiek in Brugge vind je via de website.

The post ‘Iedereen Danst’ op Iedereen Klassiek in Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »