Heemkring zet expositie op over halve eeuw minivoetbal

Het nieuwe seizoen van de Rollegem-Kapelse minivoetbalcompetitie werd enkele weken geleden op gang getrapt. Voor de oorsprong van de competitie moeten we al 50 jaar teruggaan. Die verjaardag laat de heemkundige kring van Rollegem-Kapelle niet links liggen. Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober brengt de vereniging een tentoonstelling over 50 jaar minivoetbal in de gemeente.

De heemkundige kring van Rollegem-Kapelle organiseert elk jaar een tentoonstelling omtrent een passend thema. Dit jaar werd er gekozen voor de minivoetbalcompetitie in Rollegem-Kapelle. Die viert dit jaar feest. Onlangs werd het vijftigste seizoen op gang gefloten. “Dankzij de vlotte samenwerking met het bestuur van MRVK hebben wij een mooie verzameling foto’s en weetjes bijeengesprokkeld over een halve eeuw minivoetbal in de Ledegemse deelgemeente Rollegem-Kapelle”, aldus Hubert Vandromme van de plaatselijke heemkundige kring.

50 jaar

Op zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober palmt de heemkundige kring zaal De Kobbe in de Schoolstraat in Rollegem-Kapelle in voor de tentoonstelling. “Daarin geven we een chronologisch overzicht van 50 jaar werking. Foto’s, verslagen en wetenswaardigheden komen uitgebreid aan bod. Daarnaast zie je in een alfabetische lijst welke ploegen in die 50 jaar meevoetbalden.” Wie werd kampioen in 1976 en wie won de beker in 1989? De heemkundige kring voorziet een overzicht met alle kampioenen en bekerwinnaars. De vijftig ploegen die gestart zijn aan het seizoen 2023-2024 worden op groot formaat getoond op panelen. “In totaal stellen we meer dan 100 foto’s tentoon in de chalet achter de Kobbe. In de Kobbe zelf kunnen bezoekers doorlopend genieten van een film. We voorzien er ook een koffie en een glaasje.”

De heemkundige kring verbindt aan haar jaarlijkse tentoonstelling ook opnieuw een publicatie. “Zoals voorgaande jaren is die terug voor een schappelijke prijs verkrijgbaar. Het boek telt meer dan 100 pagina’s en bevat ook foto’s en teksten die in de tentoonstelling aan bod komen.

Info is verkrijgbaar via Hubert Vandromme via het e-mailadres [email protected].

The post Heemkring zet expositie op over halve eeuw minivoetbal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »