Drie keer meer privévliegtuigen in de luchthaven van Deurne: “Vlaanderen subsidieert vluchten voor de rijken”

Op de regionale luchthaven van Antwerpen landen en stijgen steeds méér privéjets op. Tot drie keer meer dan commerciële vluchten. Dat blijkt uit onderzoek van Burgerplatform Vliegerplein en de ngo Transport&Environment. De stelling wordt bevestigd door cijfers die onze redactie verzamelde.

Meer krantenkoppen in België

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »