Claude Croes wil zichzelf opvolgen

Minder dan een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024 is het in Deerlijk nog koffiedik kijken op welke lijsten de kiezers zullen kunnen stemmen en wie de respectieve lijsttrekkers zullen zijn.

“Door de stijging van het aantal inwoners zal de gemeenteraad tijdens de volgende legislatuur niet 21 maar 23 leden tellen. Ik zal alvast lijsttrekker zijn van de huidige CD&V-ploeg”, verduidelijkt burgemeester Claude Croes die sinds begin 2004 de tricolore sjerp draagt.

Andere naam?

“Misschien wordt het een andere naam, misschien niet… Dat is nog niet beslist. Twee kandidaten zijn er voor de eerste keer bij: Koen Dendoncker en Rudy Verhulst. Dat is wel een zekerheid.”

Of de huidige coalitie CD&V-Open VLD wordt voortgezet, ligt evenmin vast. In de wandelgangen horen we dat er gesprekken in die richting zijn en dat de kans groot is dat men op de ingeslagen weg verder wil gaan. Er werd ook al gesproken met Frans Kemseke, die na zijn overstap naar Deerlijk² (Deerlijk Kwadraat), terug van weggeweest zou zijn bij CD&V.

De N-VA, die na het afhaken van Dirk Demeurie en Sophie Mespreuve (nu zetelend als onafhankelijk raadslid) haar fractie van 3 naar 1 (Filip Terryn) gereduceerd zag, komt op en zal pas later de lijsttrekker en andere kandidaten bekend maken. Ook Vlaams Belang komt op met een lijst. “Wij gaan altijd uit van transparantie en komen daarom ook onder onze echte naam op”, stelt voorzitter van Vlaams Belang Deerlijk Tom Lamont.

Open VLD en Vooruit

Ook Luk Schelfhout vader van huidig eerste schepen Bert Schelfhout (Open VLD) zal weer van de partij zijn. Hij dingt hoogstwaarschijnlijk alleen met Durf! naar de gunst van de kiezer. Bij de andere meerderheidspartij Open VLD blijft het stil. Of het vorig jaar heropgestarte Vooruit Deerlijk met een lijst opkomt, blijft een vraagteken. Vooruit Deerlijk komt op in eigen naam en Maxim vanpanteghem is lijsttrekker. Van Open VLD ontvingen wij geen reactie. (DRD)

The post Claude Croes wil zichzelf opvolgen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »