Transgender Kylen schittert bij de G-ploeg van Daring Brugge: “Gelukkig zijn, meer vraag ik niet”

“Dit is een fantastische bende. Iedereen aanvaardt me zoals ik ben.” Aan het woord is Kylen Claeys (21), een van de sterkhouders bij de G-ploeg van Daring Brugge. Twee jaar geleden begon hij aan de fysieke verandering naar man, zoals Kylen zich altijd al voelde. “Er is nog een lange weg te gaan maar ik heb mezelf gevonden.”

“Als meisje voetbalde ik van 12 tot 17 jaar bij Daring Brugge. Dan moest ik naar een meisjesploeg en kwam bij de Cerkelladies terecht. Na vier jaar stevende ik naar de G-ploeg bij Daring Brugge, een gemengd team. Ik sukkelde nogal veel met blessures maar als ik kon spelen, leefde ik me uit. Twee jaar geleden, in augustus, onderging ik een borstoperatie. Immers, ik ben geboren als meisje maar ben nooit een meisje geweest. Ik werd aangesproken met mijn meisjesnaam en behandeld als vrouw. Hallo, ik ben een man en zat gevangen in een vrouwenlichaam. Daar kan ik niets aan doen. Er is nog een lange weg te gaan maar ik heb mezelf gevonden. Ze plakken daar een naam op: transgender. Zal mij een zorg zijn. Gelukkig zijn, meer vraag ik niet.”

Dochtertje

Kylen is samen met Kimberley. “Een prachtvrouw. Ons kindje Emma, verwekt via de spermabank, kwam recent op de wereld. Normaal zou ik niet meer voetballen, maar mijn trainer bleef aandringen. Kimberley motiveerde me en kocht mij zelfs een nieuwe uitrusting. Zij komt altijd supporteren, samen met ons kindje. Als er een pauze wordt ingelast, ga ik vlug kijken naar mijn gezinnetje in de kantine. Daar toont onze coach alle begrip voor.”

Kylen maakt deel uit van een tweeling. “Mijn mama stierf bij onze geboorte, ze zou nu 49 jaar geworden zijn. Mijn papa heb ik nooit gekend. In de lagere school werd ik daarmee gepest, in het middelbaar werd ik nagekeken omdat ik een jongen wilde zijn. Ik kende een moeilijke periode, en ja, ik heb littekens. Maar ik wil absoluut geen medelijden. Ik ben een vechter, geen opgever. Ons gezinnetje is nog niet compleet, ik hou toch zoveel van kindjes.”

“Er is nog een lange weg te gaan, maar ik heb mezelf gevonden”

“Mijn tweelingzus Kaily steunt me door dik en dun. Ze is nu ook beginnen voetballen bij onze G-ploeg. Dit is een fantastische bende. Iedereen aanvaardt mij zoals ik ben. Door die testosteronspuiten heb ik veel aan kracht gewonnen. In het voetbal amuseer ik me weer, bij mijn gezin voel ik me super. We zijn er lang nog niet, maar we evolueren stap voor stap, met de steun van allen die ons liefhebben.”

(Jean Pierre Vanheerswynghels)

The post Transgender Kylen schittert bij de G-ploeg van Daring Brugge: “Gelukkig zijn, meer vraag ik niet” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.
The post Man loopt brandwonde op bij

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »