‘Sint in de Piste’ en ‘Wintercircus Vlaanderen’ dit jaar terug te vinden op de Grote Markt van Sint-Niklaas

Elk jaar trekt een straffe delegatie internationale circusartiesten richting het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas voor het allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen. Ook dit jaar is dat niet anders. Op 18, 19, 25 en 26 november 2023 zetten de artiesten, de Sint en zijn pieten de grootste circustent in Europa helemaal op zijn kop tijdens een gloednieuwe editie van Sint in de Piste. Het dak van diezelfde tent gaat er ook op donderdag 23 november 2023 helemaal af voor Wintercircus Vlaanderen. Jarenlang kende die impressionante circustent zijn thuisbasis op de Grote Markt van Sint-Niklaas, maar door geplande werken aan het plein, moest de organisatie uitwijken naar de nabijgelegen bedrijfsterreinen van SVK. Dat oorspronkelijke plan viel echter recentelijk in het water door onverwachte omstandigheden. Met de hulp van de stad Sint-Niklaas vond de organisatie al snel een nieuwe – of zullen we zeggen oude – locatie. Terug naar de vertrouwde Grote Markt!

“Voor ons is de gezondheid van onze bezoekers en onze crew een topprioriteit. Wanneer daar twijfel over bestaat, kunnen wij onmogelijk onze ogen sluiten. Samen met de stad Sint-Niklaas, die ook hun plannen voor ons aanpassen, hebben we een oplossing gevonden en keren we met plezier terug naar de Grote Markt. We doen al jaren onze shows daar, met succes, dus we zijn tevreden. De bereikbaarheid is perfect en de hele crew kent de locatie als hun broekzak. Het is en blijft een toplocatie en alles zit dus op de rit om er opnieuw een topeditie van te maken”, klinkt het bij organisator Marc Boon.

Tijdens de anderhalf uur durende show met vliegende, jonglerende, zwevende en balancerende wereldacts, wat uniek is in Vlaanderen, viert het publiek samen met de Sint en zijn Pieten zijn jaarlijkse terugkeer. ‘Het Allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen’, een titel die het circusspektakel Sint in de Piste niet zomaar krijgt, bevat niet alleen tonnen Sinterklaasliedjes, maar ook vuur, paarden, trampolines, adembenemende kostuums, een magische belichting, een fantastisch live circusorkest, een showballet, vinnige musicalartiesten en tal van verrassingen. Deze totaalbeleving voor het hele gezin gaat dit jaar door op zaterdag 18, zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 november 2023, steeds om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur. De place to be is naar goede gewoonte de Grote Markt van Sint-Niklaas.

Op donderdag 23 november 2023 is het op diezelfde toplocatie ‘jouw afspraak met de wereldacts’. De Sint en zijn Pieten stappen tijdens Wintercircus Vlaanderen even opzij en laten de spotlights voor de volle 100% schijnen op de impressionante selectie wereldacts. Die laatste laten het publiek nooit onberoerd, met de meest halsbrekende stunts en adembenemende, unieke talenten. De twee uur durende show vliegt voorbij, soms letterlijk! Er is een pauze voorzien en de show is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Er zijn bijzonder voordelige tarieven en leuke incentiveformules voor groepen en bedrijven beschikbaar. (PADI)

Meer info en tickets via: https://www.wintercircusvlaanderen.be – Tickets en info via: https://www.sintindepiste.be.

The post ‘Sint in de Piste’ en ‘Wintercircus Vlaanderen’ dit jaar terug te vinden op de Grote Markt van Sint-Niklaas is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »