Provincie West-Vlaanderen legt nieuwe fietspaden aan langs Beverenstraat in Ardooie

De provincieraad van West-Vlaanderen keurde in haar zitting van donderdag 27 oktober de aanleg van nieuwe fietspaden langs de Beverenstraat in Ardooie goed. De fietspaden maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, het netwerk voor dagelijkse fietsverplaatsingen.

Langs de Beverenstraat komen er aanliggende enkelrichtingsfietspaden in asfalt, met een breedte van 1,75 meter. Het fietspad vormt een belangrijke fietsverbinding tussen de kern van de Roeselaarse deelgemeente Beveren en Ardooie. Met de nieuwe fietspaden wil de Provincie de veiligheid van de fietsers verhogen.

De gemeente Ardooie zorgt voor de vernieuwing van het wegdek.

Kostprijs & termijn

De totale kostprijs van de werken heeft een raming van 1,8 miljoen euro, inclusief btw. Het provinciale aandeel bedraagt 408.229,67 euro, inclusief btw. De uitvoeringstermijn bedraagt 180 werkdagen.

The post Provincie West-Vlaanderen legt nieuwe fietspaden aan langs Beverenstraat in Ardooie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »