Ook Remco Evenepoel vindt gravelrit in een grote ronde “niet nodig”, maar de soep wordt heter opgediend dan ze in werkelijk is

Grindstroken in de Tour van 2024, ze doen nu al veel stof opwaaien. Ook Remco Evenepoel vindt het niet nodig in een grote ronde, maar wordt de soep nu niet heter opgediend dan ze werkelijk is? “Langs elke strook liggen er hopen nieuw grind om ze te fatsoeneren of te heraanleggen.”

Meer krantenkoppen in België

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT (18u45). Augustinsson nog op de bank verwacht, kan paars-wit stunten?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Erevoorzitter Beerschot Luk Lemmens betreurt incidentrijke stadsderby: “Hoe is het mogelijk dat vuurwerk in stadion geraakt?”

Erevoorzitter van voetbalclub Beerschot Luk Lemmens reageert teleurgesteld op de forfaitnederlaag in de stadsderby op het veld van rivaal Antwerp. Supporter gooiden vanuit het uitvak vuurpijlen op het veld. Lemmens had vorige week na dreigementen van de harde kern nog opgeroepen om dat zeker niet te doen, ook al verloopt de seizoensstart voor Beerschot dramatisch. "De voetbalsport is de grote

Lees meer »

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Bevoegdheden Vlaamse regering vandaag bekend. Rousseau: “Heel sterke mensen afleveren”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Daarover wordt ook vandaag gecommuniceerd. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Hond leeft op worst en brood met koffie omdat baasje ‘geen geld heeft voor hondenbrokken’: “Maar in zijn woonkamer stond wel een Playstation 5 van 500 euro”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Delhaize St. Rochus verwelkomt de robot Broelie: Van ‘Waar vind ik’ tot leuke ‘Wist je datjes’

De toekomst komt ineens heel dichtbij met een interactieve robot die je begeleidt naar jouw gezochte product in de winkel en het Delhaizeteam ondersteunt bij het aanvullen van de schappen. “Broelie is uniek in de regio. We willen hem vooral inzetten om de ‘100% Kortrijk’-producten in de kijker te plaatsen”, zegt zaakvoerder Jeroen Demeersseman.
The post Delhaize St. Rochus

Lees meer »

Nu woonwagenterrein in Sint-Truiden wordt vernieuwd: hoe is het gesteld met woonwagenterreinen in Limburg?

Vorig jaar is beslist dat gemeenten geen subsidies meer ontvangen van de Vlaamse overheid voor de bouw en het onderhoud van woonwagenterreinen. De stad Sint-Truiden maakt nu als een van de laatste gemeenten gebruik van subsidies om het woonwagenterrein te onderhouden. Sociale organisatie SAAMO pleit voor een herinvoering van de subsidies en ook voor een wettelijk kader om woonwagens ook

Lees meer »

OpenAI haalt miljarden op en is 157 miljard dollar waard

OpenAI heeft 6,6 miljard dollar opgehaald bij investeerders en is daarmee 157 miljard dollar (142,1 miljard euro) waard. Met het geld wil het bedrijf achter AI-chatbot ChatGPT onderzoek naar nieuwe toepassingen van artificiële intelligentie en extra computercapaciteit financieren, meldt OpenAI op zijn blog.

Lees meer »

Actrice Rebel Wilson getrouwd op Sardinië

Actrice Rebel Wilson (44) is officieel getrouwd met haar verloofde, designer Ramona Agruma (40). De trouwerij vond zaterdag plaats op Sardinië, meldt entertainmentwebsite ‘Us Weekly’. Het zou gaan om een bescheiden ceremonie met alleen vrienden en familie.

Lees meer »

Een komen en gaan in de raad in Bredene

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 25 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Bredene, zetelen er vandaag nog 14 in de gemeenteraad.
The post Een komen en gaan in

Lees meer »