Ondanks lerarentekort: nooit eerder zoveel leerkrachten in Vlaanderen

Er waren vorig jaar 175.453 voltijdse personeelsleden ingeschreven in het Vlaamse onderwijs. Dat aantal lag nooit eerder zo hoog. Toch blijft er nog steeds een groot lerarentekort, al gaat het volgens de laatste inschattingen de goede richting uit.

Meer krantenkoppen in België

Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken”

Eerste schepen Bert Schelfhout is een van de acht kandidaten om voorzitter te worden van de nationale Open VLD. Hij hekelt vooral het teveel aan regels in ons land maar is realistisch over zijn slaagkansen.
The post Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er zijn geen woorden voor de ontreddering”: drie meisjes die omkwamen bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles krijgen gezicht

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Dasilva Aguiar (9). Bebe en Elsie overleden gisteren aan hun verwondingen, Alice vanmorgen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

Na verborgen camera-incidenten bij de scouts: was het ooit makkelijker dan nu om voyeur te zijn?

Een verborgen camera in de douche en één in het openluchttoilet: twee scoutsgroepen werden op kamp slachtoffer van een gluurder. Was het ooit eenvoudiger dan vandaag de dag om voyeur te zijn? Op websites en in gespecialiseerde shops kun je spycams van niet eens een vingernagel groot kopen voor minder dan 100 euro. “De gelegenheid maakt de dief”, waarschuwt psychiater

Lees meer »

Joodse man wil krantenartikel laten lamineren, maar werkneemster weigert te helpen omdat ze “pro-Palestina” is

In Melbourne is er een opmerkelijke discussie ontstaan tussen een Joodse man en een werkneemster van Officeworks, een winkelketen dat kantoorbenodigdheden verkoopt. De man wilde er een artikel uit de krant Australian Jewish News laten lamineren, maar de vrouw weigerde hem te helpen. “Ik profileer me als pro-Palestina”, zei de vrouw. “We hebben het recht om opdrachten te weigeren.”

Lees meer »

VS: ‘Onweerlegbaar bewijs’ voor verkiezingswinst oppositie Venezuela, partijleider vreest voor leven

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft donderdag bevestigd dat er ,,onweerlegbaar bewijs” is dat de oppositie in Venezuela de omstreden presidentsverkiezingen van zondag heeft gewonnen. Volgens de Amerikaan mag Edmundo González Urrutia de winst op zijn naam schrijven, en niet de huidige president Nicolás Maduro, die tot winnaar werd uitgeroepen. Oppositieleider María Corina Machado is inmiddels ondergedoken

Lees meer »

Ondanks duidelijke richtlijnen toch weer sluikstorten tijdens verlof aan ‘t Ateljee in Wervik

Tweedehandswinkel ’t Ateljee in de Duivenstraat in Wervik is tot 20 augustus gesloten wegens vakantie. In de inkomhal ligt een pak plastic zakken met kleding en schoenen, wat geen zicht is voor passanten. Aan de inkom hangt nochtans uit dat er tijdens de sluiting niks mag worden afgezet.
The post Ondanks duidelijke richtlijnen toch weer sluikstorten tijdens verlof aan

Lees meer »