Nooit eerder zoveel leerkrachten in Vlaanderen

Er waren vorig jaar 175.453 voltijdse personeelsleden ingeschreven in het Vlaamse onderwijs. Dat aantal lag nooit eerder zo hoog. Toch blijft er nog steeds een groot lerarentekort, al gaat het volgens de laatste inschattingen de goede richting uit.

Meer krantenkoppen in België

Bijna 800 kilo cocaïne gemengd in paprikapoeder onderschept op weg naar Antwerpen

In de haven van Buenaventura in Colombia is afgelopen week een lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De antidrugseenheid van de Colombiaanse politie controleerde met de hulp van een drugshond een lading gemalen paprika. “Het paprikapoeder bleek vermengd te zijn met cocaïne, het was de eerste keer dat we zoiets tegenkwamen”, vertelt Brigadier-Generaal Ricardo Sánchez Silvestre van de antidrugseenheid. “In

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen zamelt na minder dan maand al genoeg geld in om vijfde leeuw uit Oekraïne te evacueren

Op minder dan een maand tijd heeft het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen genoeg geld ingezameld om de evacuatie van leeuw Rori uit Oekraïne te financieren. Het geld komt van leden die het centrum steunen. Rori zelf verblijft op dit moment in een tijdelijk opvangcentrum in Kiev. Een eerdere poging om hem naar ons land te brengen mislukte. Het Natuurhulpcentrum onderneemt over

Lees meer »

Nadine leeft met donororganen, Marc dankzij een medische studie: “Telkens ik denk aan wat onze zoon Kevin te wachten staat, moet ik wenen”

Wie eens echte levenskunstenaars bezig wil zien, kijkt naar Nadine en Marc. “Wij hebben allebei een tienjaarsabonnement op het UZ in Gent, mét verlengingen”, lacht zij. “Maar hé, met compassie zijn we niks.” Er is wel één groot pijnpunt: haar aandoening is erfelijk. Zoon Kevin keerde erdoor terug uit zijn tweede thuisland Taiwan.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Er wordt gezegd dat het olympisch zwembad in Parijs een ’traag’ bad is, maar de meningen zijn verdeeld.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweelingbroers El Haddaji staan op lijst Vooruit: “Jongeren zijn wissel op de toekomst”

De 27-jarige tweeling Younes en Youssef El Haddaji, bekend van de Res Star Academy vzw, beslisten onlangs met Vooruit mee te doen aan de verkiezingen: Younes voor de gemeenteraad, Youssef voor de provincieraad. “We werken beiden met jongeren, zij zijn de wissel op de toekomst. We willen een goed beleid helpen maken met als belangrijk thema jongeren- en pleintjeswerking.”

Lees meer »