Marianne Verhaert, de nieuwe first lady van Open Vld in provincie Antwerpen: “Mijn mama noemde mij ‘Jeanneke’. Ze bedoelde Jeanne d’Arc”

Marianne Verhaert (39) knokte zich deze week in de cockpit van de Antwerpse Open Vld, na een bitsige strijd tussen partijtop en basis. De Kempense ‘verzetsheldin’ heeft nu haar verkiesbare plek op zak, en kruipt in de rol van verzoener. “Jeanne d’Arc eindigde op de brandstapel. Dat is niet mijn ambitie.”

Meer krantenkoppen in België

Twee bestelwagen en woning vatten vuur na ontploffing, volgens buren door molotovcocktail: buurtbewoner naar ziekenhuis

In de Maria-Hendrikastraat in de Brusselse gemeente Elsene zijn zondagochtend twee bestelwagens uitgebrand. Ook een woning liep schade op. Een buurtbewoner moest met rookintoxicatie afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Volgens de buren werd een molotovcocktail gebruikt en is het al het vierde incident op korte tijd. De politie onderzoekt de zaak.

Lees meer »

“Ongekend wreed”: tiener vijftig keer gestoken en levend verbrand in Marseille

In de Franse stad Marseille werd woensdag een 15-jarige jongen vijftig keer gestoken en daarna levend verbrand, zeggen aanklagers. De feiten zouden te maken hebben met rivaliteit tussen twee drugsbendes in de regio, en zijn gelinkt aan een tweede moord die vrijdag werd gepleegd door een 14-jarige jongen. De procureur van Marseille, Nicolas Bessone, beschreef de feiten zondag als “ongekend

Lees meer »

Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica

Preus zijn ze, de Harelbekenaars. Melissa Depraetere is de eerste stadsgenote die het tot minister schopt en dat maakt flink wat los. Niet in het minst bij haar ouders en burgemeester Alain Top. “Ik heb haar talent destijds ontdekt”, zegt die laatste.
The post Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica appeared first

Lees meer »

Lijstduwer vraagt zelf om zijn affiches te pimpen: “Geestige kapsels, oorbellen, schmink, hoofddeksels, brillen: het mag allemaal”

De meeste politici zijn bang dat hun foto op verkiezingsaffiches door creatievelingen onder handen wordt genomen en zo een extra snorretje of ander kapsel krijgt. Maar Dirk Abbeloos, lijstduwer voor CD&V in Dendermonde, vraagt mensen zelf om zijn verkiezingsaffiches te pimpen. “De campagne is soms wat saai en daar wil ik in de laatste week voor de stembusgang verandering in

Lees meer »

Eerste mpox-vaccins toegediend in Congo: “Vaccinatie alleen zal niet genoeg zijn om verspreiding te stoppen”

Congo is gestart met het toedienen van de eerste vaccins tegen het mpox-virus, vroeger bekend als apenpokken. "Vaccinatie alleen zal niet genoeg zijn om de verspreiding te stoppen", vreest Laurens Liesenborghs van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen dat in Congo de vaccinatiecampagne begeleidt. In het land zijn al meer dan 850 mensen overleden aan de ziekte.

Lees meer »

Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie

Vrijwilligers, verenigingen en veel schoolgaande jongeren zorgen er in de gemeente al jaren voor dat de straten, de bermen en de grachten af en toe een schoonmaakbeurt krijgen.
The post Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welke creatieve West-Vlaming vindt na 91 jaar een nieuwe naam uit voor Sportpaleis, die vanaf 1 september 2025 samenwerkt met nieuwe partner AFAS Software

Ben je een creatieve West-Vlaming? Dan is het best mogelijk dat jouw nieuwe naam misschien in koeien van letters wordt geprojecteerd op het Sportpaleis. Na 91 jaar en door de samenwerking met de nieuwe partner AFAS Software mag iedereen helpen meedenken naar een nieuwe naam. De nieuwe samenwerking tussen be*at en AFAS Software start pas officieel op 1 september 2025,

Lees meer »

Rusland trekt defensiebudget fors op naar hoogste niveau ooit en dat baart het Westen grote zorgen

Rusland gaat fors meer uitgeven aan defensie – namelijk 30 procent meer – en trekt het budget op naar het hoogste bedrag ooit: 13,5 biljoen roebel of omgerekend 131 miljard euro. De stijging illustreert de vastberadenheid van Moskou om zijn offensief in Oekraïne voort te zetten, ondanks de menselijke en economische kosten. De plannen baren Europese defensiefunctionarissen zorgen. De Russen

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »