Leerlingen School Noord in Hulste kunnen terecht op gevoelsplekken

School Noord in Hulste stelde vrijdag haar gevoelsplekken voor. Dat zijn ruimtes die gecreëerd zijn als onderdeel van hun ‘socio-emotioneel remediëren’-project. Ze hebben tot doel kinderen een veilige en gepaste uitlaatklep te bieden voor hun emoties.

Het project socio-emotioneel remediëren, dat al enkele jaren loopt, richt zich op het helpen van kinderen bij het begrijpen en uiten van hun gevoelens op een gezonde manier.

Stille en verdrietige ruimte

“School Noord creëerde in dit kader gevoelsplekken, waaronder een stille ruimte en een verdrietige ruimte in de vorm van een caravan. Deze ruimtes stellen kinderen in staat om zich even terug te trekken of hun verdriet te delen met een vriend of vriendin”, vertelt Leen Pison, directrice van school Noord Hulste.

“Elk bezoek aan deze ruimtes wordt gevolgd door een gesprek met de klastitularis om de emotionele groei van de kinderen te ondersteunen.”

Emotioneel welzijn

De ruimte en de caravan kregen de naam Cocon. “Kinderen zijn niet alleen leerlingen, maar ook individuen met gevoelens en emoties die onze aandacht en zorg verdienen. Het is onze plicht om niet alleen hun intellectuele ontwikkeling te bevorderen, maar ook om hun emotionele welzijn te ondersteunen”, aldus schepen van Onderwijs Francis Pattyn.

Een andere opvallende toevoeging aan het project is een chalet, ingericht als een boze ruimte. Die kreeg de naam Lam. “Hier kunnen kinderen op een gecontroleerde manier hun frustraties uiten en verwerken. De inrichting van deze gevoelsplekken is tot stand gekomen dankzij de inzet van de ouderraad en behulpzame echtgenoten”, duidt directrice Sabine Lahousse.

Frustratie

“De kinderen kunnen met een zachte staaf op canvas slaan/kloppen of op een bord hun frustratie tekenen of in zachte ballen knijpen of er mee gooien.” Dit wordt ook gedaan met gesprekjes voor en na.

Het project werd begeleid en gecoacht door Trui Tytgat.

The post Leerlingen School Noord in Hulste kunnen terecht op gevoelsplekken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »