Lander Nolf en SK Reningelst ontvangen ongeslagen leider FC Dadizele Sport

Lander Nolf (26) is dit seizoen de T2 bij SK Reningelst. De Wervikaan was enkele jaren aan de slag als video-analist bij Club Brugge. Naast het voetbal is hij gepassioneerd door muziek. Als MC Illusions won hij ooit nog ‘De Bestn van het Westn’.

De T2 van SK Reningelst Lander Nolf komt uit Wervik. “T1 Jeroen Verbeke en ik kennen elkaar van bij Eendracht Wervik”, vertelt Lander. “Ik moest door een blessure vroeg stoppen met voetballen en begon op jonge leeftijd als coach van de U15. Daarna volgde de U17. Na de coronaperiode kon ik fulltime aan de slag bij Club Brugge. Eerst was ik video-analist in opleiding en later fulltime video-analist bij de eerste ploeg en vooral Club NXT. Uiteindelijk begon de afstand Wervik-Westkapelle door te wegen en was ik het hobbygevoel een beetje kwijt.”

Ambitie

“Of ik ooit nog terugkeer naar het profvoetbal? Ik heb wel nog een bepaalde ambitie, maar ik doe het rustig aan. Ik wil me in eerste instantie verdiepen in het behalen van mijn scoutdiploma’s. Intussen werk ik als PAB-assistent (PAB staat voor persoonlijk assistentiebudget, red.) in Ieper. Dat is één-op-één begeleiding voor mensen met een beperking.” En het hobbygevoel vond hij intussen terug bij vierdeprovincialer SK Reningelst. “Naast T2 van de eerste ploeg ben ik coach van de reserven. Ik voel me hier goed en werk met een fantastische spelersgroep. Intussen krijgt ook mijn jongere broer Lenny volop zijn kans van Jeroen. Hij is nog maar 16 jaar en het is mooi om te zien hoe hij zich hier snel ontwikkelt.”

‘Bestn van het Westn’

Tegen Boezinge B pakte Reningelst een mooie 0-2-zege. “Zelf was ik er niet bij, want ik zat in de jury van de negende editie van De Bestn van het Westn. Deze rapbattle won ik zelf in 2019 als MC Illusions.” Zaterdag komt de ongeslagen leider VK Dadizele op bezoek. “Een mission impossible zou ik het niet noemen. Tegen Boezinge slaagden we er ook in om een ploeg uit de top van het klassement te kloppen, dus ik geloof dat we het zaterdag ook in De Makke kunnen.” (API)

Zaterdag 28 oktober om 19.30 uur: SK Reningelst – FC Dadizele Sport.

The post Lander Nolf en SK Reningelst ontvangen ongeslagen leider FC Dadizele Sport is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »