Kunstwerk ‘Benjamin’ komt thuis in voormalig dierenparkje in Wenduine

De herinrichtingswerken aan het voormalige dierenparkje in Wenduine zitten mooi op schema. Vrijdagvoormiddag kreeg het kunstwerk ‘Benjamin’ er al zijn definitieve stek, de rest van het park zou nog voor het einde van het jaar klaar moeten zijn.

Het voormalig dierenparkje ter hoogte van Park Leopold II ondergaat momenteel een grondige opknapbeurt. Schepen voor Leefmilieu Hilde Dhont: “Het park wordt omgevormd tot een echt buurtpark, met een petanquebaan, bankjes, speeltoestellen én een volière met vogels. De werken lopen vlot: de nieuwe paden zijn ondertussen aangelegd en de speeltoestellen worden ook eerstdaags geplaatst. Daarna wordt de beplanting aangelegd.”

Kunsttriënnale Beaufort

Vrijdag kreeg ook het imposante beeld ‘Benjamin’ zijn definitieve plek in het park. Het beeld van de Belgische kunstenares Maen Florin werd door de gemeente aangekocht in het kader van de Kunsttriënnale Beaufort.

Het stond eerst in de duinen nabij het voetbalveld van Wenduine, maar het was al van bij het begin de bedoeling om het beeld na de heraanleg in het parkje te plaatsen.

Tijdens de werken kreeg het een tijdelijk plaatsje op de rotonde ter hoogte van de Manitobahelling, maar daar komt volgend jaar een nieuw kunstwerk van Beaufort 2024. Het beeld met zijn kenmerkende lange oren, dat maar liefst 2.400 kg weegt, werd vakkundig verplaatst door de gespecialiseerde firma Helix Art & Technics.

Duingebied

Niet alleen het voormalig dierenparkje in Wenduine, maar ook het stuk duinen tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde en de nabijgelegen parking worden heringericht.

Deze heraanleg is een gezamenlijk project van de Vlaamse overheid, die eigenaar is van het duingebied, en de gemeente De Haan. Het duingebied ging net voor de zomer al opnieuw open. Hier is het wandelpad opnieuw aangelegd, waardoor het nu beter toegankelijk is. Er werd ook heel wat onthard en de invasieve uitheemse beplanting werd verwijderd.

Spioenkop

“Er ligt ook een nieuw uitkijkpunt, waar wandelaars kunnen genieten van het zicht op de zee en de duinbossen. Ook de karakteristieke Spioenkop werd opgefrist met nieuwe verflaag, en tot slot wordt de parking nog vernieuwd”, zegt cultuurschepen Rudi Catrysse.

Behalve meer dan twintig extra parkeerplaatsen, komen er ook drie laadpunten voor elektrische voertuigen en fietsenstallingen. Het fietspad dat over de parking loopt en de Leopold II-laan met de Koninklijke Baan verbindt, wordt opnieuw aangelegd.

The post Kunstwerk ‘Benjamin’ komt thuis in voormalig dierenparkje in Wenduine is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »