Glow for Charity trekt door De Lovie

Enkele studenten bachelor LO-bewegingsrecreatie organiseerden in 2021 een eerste glow in the darkrun in Poperinge. Ondertussen wordt de derde editie ‘Glow for Charity’ op zaterdag 4 november georganiseerd. De opbrengst gaat telkens naar het goede doel. Dit jaar kan je meelopen op de nieuwe locatie, kasteelpark De Lovie.

“We hebben ondertussen een team samengesteld waaronder de taken wat verdeeld worden. Ikzelf ben nog steeds de koptrekker. We krijgen ook wat hulp van de mensen die werken in Spalier. Met ons evenement steunen we namelijk opnieuw BuSO Spalier-De Pinker (De Lovie). Met de opbrengst zullen zij dit jaar nieuw sportmateriaal aankopen voor in hun sportzaal”, legt Jinte Verdonck uit. “Vorig jaar schonken we de opbrengst ook aan BuSO Spalier-De Pinker. Toen gebruikten ze het geld bij de aankoop van een tweede duobike.”

Groot succes

“Vorig jaar mochten we 280 deelnemers verwelkomen. Dit jaar zullen we meer deelnemers mogen verwelkomen, aangezien we al boven dat aantal inschrijvingen zitten. Wegens het, voor ons toch, grote succes en de vele positieve reacties blijven we het evenement organiseren. Het geeft zo’n fijn gevoel om te zien dat mensen er voor de volle 100 procent achter staan en je willen steunen. Elk jaar wordt het groter, er wordt steeds meer over gepraat en we krijgen steeds meer inschrijvingen. Dit geeft ons veel voldoening om dit verder te zetten.”

Nieuwe locatie

Dit jaar werd gekozen om de run op een nieuwe locatie te laten doorgaan. “We gebruikten al twee jaar hetzelfde parcours en vonden dat het tijd was voor wat vernieuwing. Doordat we nu op een nieuwe locatie werken, zal het parcours voor iedereen volledig nieuw zijn. De derde editie laten we doorgaan op het domein van De Lovie en daar zijn nog meer donkere plaatsen dan in het centrum van Poperinge. We hopen dat het effect van ‘glow in the dark’ nog meer naar boven komt”, legt Jinte uit.

(Lees verder onder de foto.)

Sfeerbeeld van de opwarming tijdens tweede editie. (gf)

“Het volledige parcours bevindt zich op het domein van De Lovie. Het is dus meer in de ‘natuur’ gelegen dan andere jaren. Naast verharde wegen zitten er ook zeer kleine stukjes onverhard in. We proberen om nog meer dan vorige edities in te zetten op de verlichting en versiering van het parcours op allerlei verschillende manieren. Fun is voor ons het allerbelangrijkste. Mensen mogen lopen of wandelen, het maakt voor ons niet uit. Plezier beleven en samenzijn om het goede doel te steunen staat op nummer één.”

De run gaat door op zaterdagavond 4 november. Inschrijven kan door een mail te sturen naar [email protected] of via de google forms link die je op de Facebookpagina ‘Glow for Charity’ vindt. Inschrijven kan nog tot en met 29 oktober. De kidstoer (5 euro) met een afstand van 1 km start om 18 uur. De 4 en 8 km (beiden 12 euro) starten om 18.30 uur. “Elke deelnemer krijgt een goodiebag na de run en we voorzien prijzen voor de mooist verlichte deelnemers. We hopen er opnieuw een magische avond van te maken.”

Info: www.facebook.com/glowforcharity

The post Glow for Charity trekt door De Lovie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Wim Opbrouck zoekt strandbloemen

Wim Opbrouck is de curator van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. Hij is nu samen met zijn team volop bezig het Hof der Dingen vorm te geven dat er een vaste stek krijgt.
The post Wim Opbrouck zoekt strandbloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »