Europese leiders vragen om humanitaire pauzes in geweld in Gaza

De Europese Unie vraagt alle betrokken partijen in de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas om de dramatische humanitaire situatie in de Gazastrook dringend aan te pakken. Het openen van “humanitaire corridors” naar Gaza en het respecteren van “pauzes” in het geweld moeten daartoe bijdragen, luidt het in een donderdagavond aangenomen tekst van de Europese staatshoofden en regeringsleiders.

Meer krantenkoppen in België

“Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies

In de thuisstad van Emma Meesseman en Elise Ramette leven ze op hoop na het tweede olympisch verlies van de Belgian Cats donderdagavond. “Dit keer speelden ze wel een beirematch”, klonk het voor de schermen van het sportcentrum.
The post “Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies appeared

Lees meer »

Hoe het rioolstelsel roet in het eten gooit van de Olympische Spelen

Wanneer het hevig regent, kunnen rioolstelsels overbelast raken waardoor ongezuiverd rioolwater in rivieren terechtkomt. Dat is wat aan de hand is in de Seine in Parijs, net tijdens de Olympische Spelen. Vervelend, want daarom is de mannentriatlon uitgesteld. Maar waarom is dat rioolwater zo’n probleem? En hoe komt dat precies terecht in de rivier?

Lees meer »

‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43 jaar de deuren: “Ik zal waarschijnlijk niet naar buiten kijken wanneer ze het hier slopen”

Annemie De Smet (62) en Marnix Vincke (67) hielden zondag voor het laatst ’t Bakkerietje in Roeselare open. Na 43 jaar komt er zo een einde aan de bekende zaak langs de Brugsesteenweg. “De laatste vijf jaar was ik elke dag open. Ik wou de klanten altijd helpen”, aldus Annemie.
The post ‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43

Lees meer »

Volley de Haan organiseert 50ste internationaal tornooi: “Belangrijk voor financiën én uitstraling”

Tijdens het weekend van 10 en 11 augustus zal er opnieuw een gezellige drukte heersen in de omgeving van het sport- en recreatiecentrum Haneveld in De Haan. In de kustgemeente vindt dan immers de vijftigste editie van het Internationaal Volleybaltornooi van Volley De Haan plaats. De drijvende krachten achter dit grootse evenement, waaraan 60 ploegen uit binnen- en buitenland deelnemen,

Lees meer »

Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken”

Eerste schepen Bert Schelfhout is een van de acht kandidaten om voorzitter te worden van de nationale Open VLD. Hij hekelt vooral het teveel aan regels in ons land maar is realistisch over zijn slaagkansen.
The post Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël valt Libanese hoofdstad aan als vergelding dood 12 kinderen op Golanhoogten: Hezbollah-commandant zou aanslag hebben overleefd

Israël heeft dinsdagavond een raketaanval uitgevoerd op een buitenwijk ten zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet. Het ging om een gerichte aanval op een Hezbollah-commandant, zegt het Israëlische leger. Of de leider de aanslag heeft overleefd, is nog niet duidelijk. Een bron dichtbij Hezbollah beweert dat de man niet werd geraakt.

Lees meer »

Kampkok Geertje ontvangt Gouden Pollepel voor 45 jaar inzet KSA Ter Vichten

Geert Demeulemeester (64) werd welverdiend in de bloemetjes gezet tijdens zijn laatste kamp als kok in Westouter in het Eksternest. Omringd door ruim veertig oud-koks en oud-bondsleiders werd het een ontroerende en warme bedankingsreceptie vol herinneringen tot aan zijn eerste kamp in Velzeke in 1976. “Geertje ontving de Gouden Pollepel voor zijn schitterende staat van
The post Kampkok Geertje

Lees meer »

VS annuleren schikking met vermoedelijk brein achter aanslagen 9/11

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag een de schikking ingetrokken die eerder deze week was overeengekomen met de man die ervan wordt beschuldigd de aanslagen van 11 september te hebben bedacht, Khalid Sheikh Mohammed, en twee medeplichtigen. De drie mannen zitten vast in Guantánamo Bay en riskeren de doodstraf.

Lees meer »