Europese leiders vragen om humanitaire pauzes in geweld in Gaza

De Europese Unie vraagt alle betrokken partijen in de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas om de dramatische humanitaire situatie in de Gazastrook dringend aan te pakken. Het openen van “humanitaire corridors” naar Gaza en het respecteren van “pauzes” in het geweld moeten daartoe bijdragen, luidt het in een donderdagavond aangenomen tekst van de Europese staatshoofden en regeringsleiders.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse uitbater onder vuur wegens scherpe reacties op negatieve recensies: “Als volumineuze, bourgondische vrouw wilde u ook eens stralen op ons sexy terras”

Van “volumineuze, bourgondische vrouwen die grotere porties gewend zijn” tot een uithaal naar een Belgische klant die geen tafeltje kreeg en daar zijn beklag over deed. Horeca-uitbater Frank van der Avert krijgt de wind van voren door zijn soms onbeschofte gedrag tegen klanten die negatieve recensies schrijven over zijn zaak. De Nederlander heeft nu zijn excuses aangeboden.

Lees meer »

Vlaamse regering zet licht op groen voor belangenconflict over Boeing-vliegtuigen DHL

De Vlaamse regering heeft vrijdag via een elektronische procedure het licht op groen gezet voor een belangenconflict in de Boeing 777-kwestie. Het belangenconflict komt er op voorstel van uittredend minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. Volgens de N-VA-minister verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs “heimelijk” een nieuwe instructie waardoor de Boeing 777-toestellen niet meer mogen landen

Lees meer »

Joodse man wil krantenartikel laten lamineren, maar werkneemster weigert te helpen omdat ze “pro-Palestina” is

In Melbourne is er een opmerkelijke discussie ontstaan tussen een Joodse man en een werkneemster van Officeworks, een winkelketen dat kantoorbenodigdheden verkoopt. De man wilde er een artikel uit de krant Australian Jewish News laten lamineren, maar de vrouw weigerde hem te helpen. “Ik profileer me als pro-Palestina”, zei de vrouw. “We hebben het recht om opdrachten te weigeren.”

Lees meer »