“Een gravelrit in een grote ronde? Ik vind het niet nodig”: ook Remco Evenepoel laat zich uit over gecontesteerde Tourpassage

Grindstroken in de Tour van 2024, ze doen nu al veel stof opwaaien. Ook Remco Evenepoel vindt het niet nodig in een grote ronde, maar de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend. “Langs elke strook liggen er hopen nieuw grind om ze te fatsoeneren of te heraanleggen.”

Meer krantenkoppen in België

Dertien 80-jarigen heffen het glas op hun verjaardag

Op zondag 29 september kwamen de 80-jarigen van Leffinge samen in restaurant De Goblin voor hun zevende bijeenkomst. Dertien 80-jarigen en hun partners genoten van een heerlijke maaltijd en konden bijpraten in een warme sfeer. “Het was opnieuw een geslaagde dag”, vertelt Katrien Goemaere, samen met organisatoren Christiane Sys, Roza Symoen en Erna Lamoot. Op
The post Dertien 80-jarigen

Lees meer »

Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in Wevelgem gaat naar het goede doel

Een loods aan de achterzijde van de Porseleinhallen in Wevelgem wordt letterlijk het nieuwe werkterrein voor het project Bike4All. Oude fietsen worden er verzameld en opgeknapt. Die herstelde fietsen worden hier verkocht aan mensen die het moeilijk hebben. Die opbrengsten gaan naar CooP-Uganda waar Bike4All fietsen ter beschikking stelt voor verschillende doelgroepen.
The post Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in

Lees meer »

Jubileumeditie van Zoute Grand Prix schiet uit startblokken, al hing toekomst aan zijden draadje: “En toen belde Marc Coucke”

Een veiling van 20 miljoen euro, 225 exclusieve oldtimers, zeventien automerken én twee Europese premierès: donderdag schoot de 15de Zoute Grand Prix uit de startblokken. Vier dagen lang is Knokke-Heist het walhalla voor honderdduizenden autoliefhebbers. Tegelijk is er ook opluchting dat het prestigieuze auto-evenement überhaupt nog bestaat. “Het is miraculeus wat hier verwezenlijkt werd”, zegt CEO Koen Van Hout.

Lees meer »

Paus biedt excuses aan bij slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk: “Maar dat is lang niet genoeg, er is actie nodig”

Een jaar nadat hij heel Vlaanderen recht in het hart raakte met zijn aangrijpende misbruikverhaal in ‘Godvergeten’, staat Jan Puype vrijdag oog in oog met de paus. De West-Vlaming is een van de vijftien slachtoffers die Franciscus zullen ontmoeten. “Ik zal geen doekjes rond mijn betoog winden”, zegt hij. Vrijdag in de late namiddag zal
The post Paus biedt

Lees meer »

De Stem van Mieke Schauvliege: “Er wordt nu gigantisch beboet, maar trajectcontroles alleen zijn niet de oplossing

Binnen twee weken is het zover: de verkiezingen in uw gemeente. In de Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Mieke Schauvliege, parlementslid en fractieleider voor Groen, en gemeenteraadslid in Aalter, doet mee aan de grootste stemtest van Vlaanderen. In de video hierboven ontdek je hoe zij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s.

Lees meer »

Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start

Eerstdaags starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidingen voor de heraanleg van de Sint-Bertinusstraat in Poperinge. Dat werd bekendgemaakt tijdens de gemeenteraad van maandagavond.
The post Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »