Dimitri Delporte is nieuwe T1 van Eendracht De Haan na onverwachte ontslag bij Heist

Na het ontslag van meubelstuk Kris Brackx, die de eer aan zichzelf hield na mindere resultaten, heeft Eendracht De Haan opnieuw een kind van het huis binnengehaald als nieuwe T1: Dimitri Delporte.

Dimitri Delporte brak zeven jaar geleden zijn spelerscarrière af bij de Haantjes om trainer te worden bij KFC Heist. Hij zette zijn nieuwe club op de voetbalkaart, loodste het geheel naar tweede provinciale met een piepjong elftal, maar werd ontslagen na een reeks van 12 op 12.

Goede wijn behoeft geen krans. Dimitri werd gecontacteerd door De Haan en aanvaardde de nieuwe uitdaging. “Over het verleden praat ik niet meer. Wat in Heist gebeurde, klasseer ik onder de noemer: voer voor de geschiedenisboeken. Als speler beleefde ik schitterende tijden bij De Haan. Kris Brackx is een monument die nog het vertrouwen genoot van spelers en bestuur. Ik respecteer zijn beslissing en neem over van een topcoach.”

Schitterend werk vederzetten

“Het toeval wil dat we meteen geconfronteerd worden met een verplaatsing naar mijn ex-club KFC Heist. Oké, dit is een wedstrijd zoals alle andere. De jongens moeten presteren, om het even tegen wie. Trouwens, eens alle blessureleed voorbij is, zal ik over ruime selectiemogelijkheden beschikken. Het gaat niet om mij, wel om het behoud met mijn nieuwe jongens. Natuurlijk kijk ik uit naar de nieuwe uitdaging en naar de samenwerking met de jonge T2 Livio Proot. Ik ken die collega nog van vroegen en ben overtuigd dat het zal klikken. Het pleziert me dat ik meteen weer aan de slag kan in die prachtige tweede provinciale reeks. Kris Brackx heeft de promotie gerealiseerd, ik wil zijn schitterend werk verderzetten. Het pleit in mijn voordeel dat ik de vereniging nog door en door ken uit mijn spelerstijd.” (JPV)

The post Dimitri Delporte is nieuwe T1 van Eendracht De Haan na onverwachte ontslag bij Heist is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »