De Haan staat voor drukke herfstvakantie

Ook in De Haan staan er opnieuw heel wat leuke najaarsactiviteiten op de planning: je kan griezelen op Halloween, je uitleven op de kermis of genieten van een leuke sprookjestentoonstelling. Als afsluiter is er op zondag 5 november de traditionele paardenzegening in Vlissegem.

De herfstvakantie in De Haan start op zaterdag 28 oktober met de gratis halloweentocht Kippenvel. Om 16.30 uur start aan de Normandiëlaan de MINI-BOE tour, voor de durvers is er van 18 tot 20.30 uur de MAXI-BOE tour. Een tip: kom verkleed! Zo val je niet op tussen de echte monsters. Tijdens de tocht zijn verschillende straatanimaties en lichtshows voorzien. Je wandelt op je eigen tempo langs het parcours.

Gevarieerd programma

Ook handelskring Actief Wenduine werkte samen met het gemeentebestuur opnieuw een gevarieerd programma uit voor de herfstvakantie. “De kermis op de Markt, waar leuke attracties afgewisseld worden met de nodige lekkernijen, zal ervoor zorgen dat jong en oud zich niet verveelt.

Daarnaast is er ook de halloweenzoektocht, die dit jaar in het teken van De Kiekeboes staat. Een eerbetoon aan Merho, die net 75 jaar werd en een hechte band heeft met Wenduine”, zegt schepen van Toerisme Marleen De Soete.

Stripliefhebbers en wandelaars kunnen een deelnemingsformulier afhalen in Hotel Les Mouettes (Zeedijk), de Primavera (Kerkstraat) en het toeristisch infokantoor. Ingevulde formulieren kunnen de deelnemers daar ook terugbrengen.

Halloweenstoet en fakkeltocht

Nog een klassieker in Wenduine is de halloweenstoet en fakkeltocht op 31 oktober. Verkleed je in je mooiste halloweenkostuum en wandel mee met een fakkel in je hand.

Vanaf 16 uur kun je de fakkels kopen op de Markt, de tocht zelf start om 18 uur. Om 18.45 uur én 19.15 uur kan je genieten van een spectaculair vuurspektakel met afterparty op de Rotonde.

Sprookjestentoonstelling

Is griezelen niet echt je ding, dan kan je in de bibliotheek in De Haan terecht voor de leuke sprookjestentoonstelling Veertien Sprookjes. Geboren vertelster Sabine De Graeve bundelde veertien sprookjes die creatief vormgegeven werden door de kinderen van zeven basisscholen.

Uit hun persoonlijke fantasie groeide een schitterende tentoonstelling die van 30 oktober tot 7 januari te bewonderen is in bibliotheek Canticleer in de Grotestraat.

Paardenzegening

De herfstvakantie in De Haan wordt naar jaarlijkse traditie afgesloten met de paardenzegening op 5 november. Na de hoogmis in de Sint-Blasiuskerk om 10 uur, zorgen de tientallen paarden, koetsen en kleine huisdieren opnieuw voor een gezellige drukte in het witte polderdorp. Aansluitend worden ‘vruchten der aarde’ uitgedeeld.

The post De Haan staat voor drukke herfstvakantie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »