Celstraf met uitstel voor man die collega sloeg die 500 kilo teveel saus had gemaakt

Een 29-jarige Fransman heeft zes maanden celstraf met uitstel en 800 euro boete gekregen omdat hij zijn collega vuistslagen gaf in het voedingsbedrijf in Veurne waar ze beiden werkten. Er was een discussie ontstaan over 500 kilogram aan saus die teveel werd geproduceerd.

Zowel beklaagde J.B. (29) als slachtoffer B. wonen in Frankrijk en werkten in voedingsbedrijf Frigilunch in Veurne. Toen J.B. aan zijn shift wou beginnen op 15 april vorig jaar merkte hij op dat er 500 kilogram aan saus te veel werd geproduceerd tijdens de vorige shift. Hij ging daarop verhaal halen in het bureel, waar B. net op het punt stond te vertrekken.

“Er ontstond een hevige discussie waarbij B. achteruit werd geduwd op zijn borstkas en enkele slagen kreeg. Collega’s moesten tussenbeide komen en hen scheiden. B. liep kneuzingen op in het gezicht en kon acht dagen niet werken. De feiten zijn heel duidelijk want ze werden ook gefilmd in het bedrijf”, sprak de procureur. De advocaat van J.B. vroeg een celstraf met uitstel omdat de man na de feiten al ontslagen werd op zijn werk en dus al zwaar gestraft werd. De rechter gaf hem dat uitstel. (JH)

The post Celstraf met uitstel voor man die collega sloeg die 500 kilo teveel saus had gemaakt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rapport Vlaamse overheid vernietigend voor cyberveiligheid stad Antwerpen vóór grote hack in 2022: “Onvoldoende maatregelen, pijnlijk voor zo’n grote organisatie”

De stad Antwerpen was amper voorbereid op een grote cyberaanval, zoals die in 2022 gebeurde. Dat blijkt uit een scherp rapport van de Vlaamse Toezichtcommissie voor persoonsgegevens, die openbare besturen controleert over privacy. "Pijnlijk", staat letterlijk in het rapport. Het is het eerste officiële onderzoek van de overheid over de aanval dat naar buiten komt. VRT NWS kon het rapport

Lees meer »

Zelfs de “wafelenbak” wordt geviseerd: Natuurpunt is mikpunt van Europees onderzoek en moet mogelijk miljoenen aan subsidies terugbetalen

Moet Natuurpunt straks tientallen miljoenen euro’s aan Vlaamse subsidies terugbetalen? Na een klacht van enkele grootgrondbezitters, onder wie Exmar-reder Nicolas Saverys, start de Europese Commissie nu een “diepgaand” onderzoek naar eventuele illegale staatssteun. Daarbij worden zelfs de “wafelenbak” en de cafetaria van een lokale Natuurpunt-afdeling geviseerd.

Lees meer »

Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen

De kerkfabriek van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge heeft eindelijk een architect aangesteld om de vochtproblemen in de historische graven definitief op te lossen. Dat bleek tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond.
The post Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »