Buizenconcern Aliaxis verdient 90 miljoen aan mislukt Fins avontuur

09:15 Het Belgische buizenconcern Aliaxis brengt klaarheid over zijn intenties met zijn belang in zijn Finse sectorgenoot Uponor. Het vangt 418 miljoen euro door het te verkopen.

Meer krantenkoppen in België

Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten”

Deze week startte er in Krottegem een nieuwe zaterdagmarkt. Afwisselend met Beveren wordt er om de twee weken een markt georganiseerd. Op de gemeenteraad van 16 september vroeg raadslid Thomas Witdouck of er in Rumbeke ook een markt georganiseerd zal worden?
The post Rumbeke krijgt eigen markt op zondagmorgen: “Rumbeekse Rambla’s met meer dan verse producten” appeared first on

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

Dorpsfestival ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’ voor de eerste keer driedaagse: “Nooit eerder zo’n feesttent”

Op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 september vindt de vierde editie plaats van ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’, een gezellig dorpsfestival. Eerst in gc Geluwe en daarna in een feesttent op de Sint-Denijsplaats. Het programma van deze driedaagse ligt al enige tijd helemaal vast.
The post Dorpsfestival ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’ voor de eerste keer driedaagse: “Nooit eerder zo’n feesttent”

Lees meer »

Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten

De afvalintercommunales (AIC’s) van de regio’s Brugge (IVBO) en Oostende (IVOO) gaan een samenwerking aan. Samen willen ze hun slagkracht verhogen en onderzoeken ze hoe ze een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen op het vlak van afvalbeleid.
The post Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd

De gemeenteraad heeft maandagavond het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site van de vroegere pluimveeslachterij Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd. Dat RUP wijzigt de bestemming van de gronden en bepaalt de specifieke bouwvoorschriften.
The post RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kermis Kaffee in de Kloostertuin in Wevelgem: “Animatie voor iedereen”

Even zin om te verpozen na een druk kermisbezoek, of zoek je een rustig plekje even weg van de drukte van Surplatse? De Hark Van Noah bouwt voor de tweede maal de Kloostertuin om tot Kermis Kaffee. Een ‘Bitterballenbingo’, een ‘Frikandellenfret’ en een ‘Dansvloerkwis’ laten vermoeden dat het er gezellig zal aan toegaan.
The post Kermis Kaffee in de

Lees meer »

Dam in Polen dreigt te overstromen: “Laatste kans om te evacueren” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »

Burgemeester Dirk De fauw grijpt in: “Musea Brugge dachten: geef geld en laat ons doen”

De Stad Brugge moet volgende zomer opnieuw een gratis festival krijgen, de Triënnale miste een blikvanger en Musea Brugge moet opletten met al te activistische projecten. Dat onthouden we na ons lijsttrekkersdebat over cultuur en evenementen bij D’s Deldycke traiteurs. De derde babbel in een reeks van zeven gesprekken aan de vooravond van de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Hoe luid de ‘Klinkende

Lees meer »