Brugse student poetst graven op onze kerkhoven

Als je dezer dagen de Brugse studente Hélène Maenhout op haar brommertje halt ziet houden aan een van onze kerkhoven, gewapend met poetsproducten, dan is de start-up ‘Omarm’ actief. Vier studenten van de Arteveldehogeschool hebben een bedrijfje opgestart dat graven reinigt.

“Omarm: rustplaatsen liefdevol laten stralen is een project in het kader van onze bachelorproef”, vertelt Hélène Maenhout (21), laatstejaarsstudente aan de Arteveldehogeschool, richting KMO management. De Brugse studente startte samen met drie Gentse kompanen – Wouter Malfroot, Marco Verplanken en Arne Sips – een feitelijke vereniging op.

Verwaarloosd

“In plaats van een bestaand product te verkopen, opteerden we voor een vorm van dienstverlening. Tal van graven op onze kerkhoven liggen er vuil en verwaarloosd bij. De gemeenten onderhouden enkel de paden, veel familieleden van overledenen hebben geen tijd voor een poetsbeurt van de graven. Ze wonen te ver of zijn minder mobiel. Wij bieden een oplossing op maat.”

“Het gaat om een duurzame vorm van dienstverlening, dat was ook de opdracht: we gebruiken enkel poetsproducten die niet schadelijk zijn voor het milieu en de planten.”

“Vorig Academiejaar hebben we een businessmodel en een financieel plan opgemaakt. Eind september werd de feitelijke vereniging opgericht. Dat gaf ons amper één maand de tijd om klanten warm te maken voor de topdagen rond Allerzielen.”

Democratische prijzen

“Voor onze bachelorproef moesten we ook B2B – business to business – werken. Dat betekent zakenpartners zoeken voor ons project. Ik werk samen met mijn zus Elodie, die zelfstandig thuisverpleegkundige is. Zij deelt flyers van Omarm uit bij haar klanten. Op korte tijd hebben we elf klanten kunnen boeken. We werken aan democratische prijzen: een grondige reiniging van een graf kost 14,50 euro. Omarm biedt ook een pakket aan, met chrysanten of een mooi bloemstuk.”

“Nu is het druk, ik ben kotstudent in Gent en kan enkel van vrijdag tot maandag graven poetsen. Maar na 1 november willen wij, na evaluatie, onze start-up voortzetten. Omarm wil partnerships aangaan met bloemenwinkels, waar we onze folders mogen leggen.”

“We kopen bloemen bij hen aan en geven een commissie als ze nieuwe klanten aanbrengen. Ik ben ervan overtuigd dat veel nabestaanden het hele jaar door mooi opgepoetste graven wensen. Ook met Kerstmis zijn er aparte formules mogelijk. De kans is groot dat ik Omarm in bijberoep of als student-ondernemer voortzet.”

Info: www.omarmteam.com

The post Brugse student poetst graven op onze kerkhoven is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Frankrijk heeft ‘bunker’ Maignan, maar de Rode Duivels hebben Koen Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »