‘Zombiedrug’ in onderbroek levert Roeselaarse vrouw jaar celstraf op

Een koppel uit Roeselare is voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan bezit van flakka. De ‘zombiedrug’ is ook in West-Vlaanderen in opmars. Hoewel hij gruwelijk door haar mishandeld werd, probeerde M.D. (32) zijn vriendin tevergeefs vrij te pleiten: “De drugs in haar onderbroek waren van mij.”

Na een oproep voor een mogelijke diefstal trof de politie het Roeselaarse koppel op 25 juli aan in de struiken aan de kerk in Handzame. Ze hadden een etui bij met flakka, een designerdrug die ook wel ‘zombiedrug’ wordt genoemd omdat het gebruikers emotieloos en extreem agressief maakt. M.D. had een drugspijpje vast dat hij net gebruikt had. Zijn vriendin V.C. (40) had nog een kleine hoeveelheid flakka in haar onderbroek.

Gevuld strafblad

Procureur Mike Vanneste vroeg voor allebei een jaar cel verwees naar het gevulde strafblad van V.C. en M.D. dat respectievelijk al zestien en 36 veroordelingen telde. “Dit zijn gemarginaliseerde misdadigers met een hopeloos criminele ingesteldheid”, fulmineerde hij. “Flakka is zeer smerig spul en ik ga het bezit ervan stelselmatig vervolgen”. Voor M.D. vroeg Vanneste bijkomend acht maanden cel voor een fietsdiefstal.

Gruwelijk mishandeld

In mei kreeg V.C. van de Veurnse strafrechter nog drie jaar effectief omdat ze onder invloed van flakka haar vriend dertig uur lang had opgesloten en gruwelijk mishandeld met een matrak en boksbeugel. Toch nam M.D. het op voor haar. “Ik ben hier de enige schuldige”, stelde hij tijdens de pleidooien eind september. “De drugs in haar onderbroek waren van mij.”

Het pleidooi van M.D. bracht evenwel weinig zoden aan de dijk, want V.C. kreeg donderdag een jaar effectieve celstraf. Zelf moet hij achttien maanden brommen. (AFr)

The post ‘Zombiedrug’ in onderbroek levert Roeselaarse vrouw jaar celstraf op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »