Zes maanden cel voor vuistslag aan barman in Brugs café: “Biertjes waren slecht getapt”

Een 46-jarige Bruggeling heeft bij verstek zes maanden effectieve celstraf gekregen voor slagen aan een barman. S.R. was niet tevreden over de kwaliteit van de getapte pintjes.

Op 29 januari was S.R. aanwezig in café Bras op ‘t Zand in Brugge. Volgens het openbaar ministerie veroorzaakte hij daar meteen problemen. “De beklaagde deed vooral zijn beklag over de kwaliteit van het getapte bier”, verduidelijkte procureur Mike Vanneste. “Toen hij uiteindelijk de deur werd gewezen, trakteerde hij de barman op een vuistslag in het gezicht.”

R. liep in het verleden al zeven veroordelingen op, vooral voor dronken rijden. Voor zijn proces over de feiten in café Bras kwam de man niet opdagen in de Brugse strafrechtbank. “Het was ronduit boertig geweld tegen iemand die gewoon zijn job deed”, stelde Vanneste nog. (AFr)

The post Zes maanden cel voor vuistslag aan barman in Brugs café: “Biertjes waren slecht getapt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »