Zakelijk directeur Musea Brugge keert terug naar zijn oude liefde: diensthoofd communicatie bij de Stad Brugge

Jonathan Nowakowski, zakelijk directeur van de stedelijke musea, keert terug naar zijn oude post: diensthoofd communicatie en city marketing bij de Stad Brugge. Komt er zo een einde aan een stoelendans voor topfuncties tussen verschillende Brugse stadsdiensten?

Met stille trom is het vorig diensthoofd Koen Note vertrokken: de communicatieverantwoordelijke van de Stad Brugge is docent geworden bij Hogeschool VIVES. Inmiddels heeft Jonathan Nowakowski al zijn bureau verhuisd van de Dijver naar ‘t Brugse Vrije op de Burg. Al blijft hij nog tot 15 december ook zakelijk leider van Musea Brugge, zodat de overgang vlot verloopt en de stedelijke musea rustig kunnen uitkijken naar een opvolger.

Te rood?

In een ‘vorig leven’ was Jonathan Nowakowski onder voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt hoofd van de Dienst Communicatie & Citymarketing. In januari 2019 werd hij getransfereerd naar de stedelijke musea. Jonathan Nowakowski werd toegevoegd aan het directieteam en stond de voorbije vijf jaren in voor de zakelijke leiding van de stedelijke Brugse musea en zijn infrastructuurprojecten.

Aan de transfer hing een flauw politiek geurtje. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) vond Jonathan Nowakowski te ‘rood’, omdat die als perschef onder zijn voorganger en rivaal burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) gediend had en omdat hij een jeugdvriend is van jeugdschepen Mathijs Goderis.

Te rooms?

Na de transfer van Jonathan Nowakowski nam Greet Verleye korte tijd de functie van perschef bij de Stad Brugge weer op. Zij was 18 jaar lang perschef onder Patrick Moenaert (CD&V), maar werd in 2014 op een zijspoor gezet door Renaat Landuyt (SP.A) omdat hij haar te ‘rooms’ vond.

Ze nam toen tijdelijk verlof zonder wedde en startte een zelfstandig communicatiebureau op. Na een korte terugkeer naar de stedelijke ambtenarij koos ze in 2019 opnieuw voor het zelfstandig ondernemerschap. Koen Note werd haar opvolger na een vergelijkend examen. Maar die koos recent, na vier jaar, voor een job in het hoger onderwijs.

Anno 2023 zijn de geesten bij de Brugse politici blijkbaar eindelijk gerijpt. Gezien zijn uitstekend, zakelijk beheer van Musea Brugge wordt Jonathan Nowakowski door de CD&V-fractie binnen het stadsbestuur niet meer als te socialistisch aanzien en mag hij terugkeren naar een topfunctie bij de Stad Brugge.

Betrouwbare ambtenaar

Burgemeester Dirk De fauw stelt: “Jonathan had de wens uitgedrukt om terug te keren naar onze dienst communicatie. Het is mijn persoonlijke ervaring met Jonathan als gedegen en betrouwbare ambtenaar die mij ertoe heeft gebracht om hem de leiding van onze dienst communicatie en city marketing toe te vertrouwen. Als burgemeester kijk ik niet naar partijpolitieke overtuiging van ambtenaren, zolang ze in de uitoefening van hun job zeer objectief handelen.”

Wie Jonathan Nowakowski bij Musea Brugge opvolgt, is nog niet geweten. Dirk De fauw zegt: “Voor zijn vervanging wordt eerst gekeken of er iemand bij de andere stadsdiensten interesse heeft. Zo niet wordt een externe procedure voor aanwerving uitgewerkt. In afwachting doet Jonathan een beetje dubbel dienst.”

Cultureel ondernemerschap

Cultuurschepen Nico Blontrock vreest dat er tegen 15 december nog geen opvolger bij Musea Brugge voor Jonathan zal aangeduid zijn: “Tijdelijk kan ons achtkoppig directieteam het vertrek van Jonathan opvangen. Maanden, maar geen jaar. Als vervanger zoeken we iemand die sterk is in cultureel ondernemerschap. Ook bij Musea Brugge moeten we durven commercieel denken.”

The post Zakelijk directeur Musea Brugge keert terug naar zijn oude liefde: diensthoofd communicatie bij de Stad Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »