Waarom het geen toeval is dat schutter in Maine hetzelfde wapen als Abdesalem Lassoued in Brussel gebruikte

De dader van de schietpartijen in het Amerikaanse Lewiston, waarbij minstens zestien mensen om het leven kwamen, gebruikte een AR-15. Dat is een semiautomatisch wapen waarmee ook terrorist Abdesalem Lassoued vorige week twee Zweden doodschoot in Brussel.

Meer krantenkoppen in België

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

“Afgerekend met een massamoordenaar”: Netanyahu reageert op dood van Nasrallah, maar waarschuwt voor moeilijke dagen

"Dit is een historisch keerpunt voor Israël", zegt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Gisteren heeft hij voor het eerst in het openbaar gereageerd op de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah. De premier waarschuwt dat de volgende dagen moeilijk zullen zijn, maar dat Israël op alles voorbereid is."Er is geen plaats in Iran of het Midden-Oosten die de lange arm van

Lees meer »

Antwerps Sportpaleis verandert voor het eerst sinds 1933 van naam

Het Sportpaleis in Antwerpen verandert in 2025 van naam en ondergaat de komende jaren grondige renovatiewerken. Al sinds 1933 wordt het iconische gebouw ‘Sportpaleis’ genoemd, maar vanaf september 2025 komt er voor het eerst een naamsponsor. Er komt een oproep naar het publiek om samen een nieuwe naam te bedenken.

Lees meer »

EXCLUSIEF. VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers doet verslag vanop de plek waar Nasrallah gedood werd: “In mijn carrière nooit zoiets gezien”

Robin Ramaekers, onze man in Beiroet, was lang voordat CNN of BBC er waren als eerste oorlogsjournalist op de plaats waar vrijdag Hezbollah-kopstuk Hassan Nasrallah bij ongeziene Israëlische bombardementen werd gedood. Als eerste en tot dusver enigen waren hij en cameraman Stijn De Smet getuige van de ravage en de emoties ter plaatse. Zijn relaas: “Plots stonden we op de

Lees meer »

Radiostem Dorianne Aussems uitgeschakeld in eerste VTM-avontuur ‘De verraders’: “Tv-maken smaakt naar meer”

In het echt zijn ze beste vriendinnen, maar in ‘De verraders’ stonden ze lijnrecht tegenover elkaar. Verrader Lotte Vanwezemael zag de kracht van bondgenoot Dorianne Aussems (31) en besloot, samen met medeverrader William Boeva, haar te elimineren. Een keuze die de kijkers kunnen begrijpen, want Dorianne bewees dat ze haar medespelers in korte tijd kon doorgronden. Nu dit eerste VTM-avontuur

Lees meer »

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »

Eerste padeltornooi TC Zedelgem “in vijf minuten uitverkocht”

Met de finalewedstrijden op zondag sloot TC Zedelgem het eerste padelclubtornooi af, een initiatief van de leden dat het bestuur een wervelend succes noemt. 160 spelers namen het twee tegen twee tegen elkaar op. Een half jaar na de opening van vier nieuwe padelvelden kreeg de club er liefst een 200-tal leden bij, waarmee het
The post Eerste padeltornooi

Lees meer »

Districtsburgemeester Berendrecht-Zandvliet-Lillo sluit coalitie met Vlaams Belang niet uit, De Wever reageert: “Praten met Vlaams Belang mag, besturen niet”

Carl Geeraerts (N-VA), districtsburgemeester van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, sluit een coalitie met Vlaams Belang niet uit. Dat zei hij in een debat op VTM. Partijvoorzitter Bart De Wever reageert: "Geen enkele lokale afdeling wilde samen besturen met extremisten. We hebben klare afspraken gemaakt, en iedereen zal zich daar aan houden."

Lees meer »