Vermiste kat uit Borsbeek na 2,5 maanden teruggevonden in Westende: “Hoe ze die 150 kilometer aflegde, is een mysterie”

Op 7 augustus kwam de kat van Marie-Rose Eysermans niet meer naar huis na een wandeling. Maar begin deze week kreeg ze een telefoontje van een dierenarts uit Westende dat Mara in goede gezondheid teruggevonden werd aan de kust. Sinds woensdag zijn het baasje en haar huisdier opnieuw verenigd in Borsbeek, bij Antwerpen.

“Ik heb een week gewacht in de hoop dat ze alsnog zou terugkeren. Samen met mijn dochter hebben we affiches gemaakt met een foto van Mara en mijn telefoonnummer. We zijn in de buurt ook gaan bellen bij de mensen om te vragen of ze de kat gezien hadden. Uiteindelijk kregen we geen enkele positieve reactie en ik had de hoop al opgegeven om ze nog terug te zien. Vorige week had ik het er nog over met vriendinnen. Ik ging ervan uit dat ze niet meer leefde.”

Dankzij chip

Op maandag 23 oktober kreeg Marie-Rose een telefoon van een dierenarts uit Westende. “Mara had een chip aan de linkerkant van de hals. Sinds 1 november 2017 moet elke kat gechipt en geregistreerd zijn in de centrale databank CatID voor de leeftijd van 12 weken. Het is een klein buisje met een nummer. Dit gebeurt bij de dierenarts die via een chiplezer perfect kan achterhalen wie de eigenaar van de kat is”, vertelt Marie-Rose die benadrukt dat het heel belangrijk is om een kat te chippen.

Dinsdag reed Marie-Rose naar de zee om haar huisdier terug op te halen. “Westende ligt op 150 kilometer van Borsbeek. Het zal voor ons altijd een raadsel blijven hoe Mara daar beland is. Ofwel sprong ze in een voertuig ofwel werd ze kwaadwillig meegenomen en achtergelaten in Westende.” Ondertussen is de het dier weer in haar vertrouwde omgeving. “Ze voelde zich snel weer thuis want ze kwam meteen naast me zitten in de canapé om gestreeld te worden.”

Zwerfkatjes Middelkerke

Het was Westendernaar Björn Legein die een foto postte van een kat die op de vensterbank bij hem thuis zat. Kathleen Titeca van de vzw Zwerfkatjes Middelkerke contacteerde hem: “Ik heb Björn doorgestuurd naar dierenartsenpraktijk Vets For Pets. Zij hebben de chip uitgelezen en zijn zo bij Marie-Rose terechtgekomen. Mara mocht daar nog een nachtje logeren tot haar baasje haar dinsdag kwam ophalen.”

Kathleen vermoedt dat Mara al bij verschillende mensen aangeklopt had voor hulp. “Björn zei dat het een tam en aanhankelijk beestje was. De chipcontrole bij de dierenarts is gratis. Het chippen zelf kost 35 euro. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Er zijn nog steeds mensen die dat niet willen. Ze halen het argument boven dat hun kat nooit buiten loopt maar ze vergeten dat hun kat ook kan ontsnappen via een venster dat openstaat. Ook voor ons is het een raadsel hoe Mara zo ver van huis belandde, maar het belangrijkste is de goede afloop.” (FVDB)

The post Vermiste kat uit Borsbeek na 2,5 maanden teruggevonden in Westende: “Hoe ze die 150 kilometer aflegde, is een mysterie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

KIJK. Jessica Biel steunt echtgenoot Justin Timberlake tijdens optreden in New York, een week na zijn arrestatie

Actrice Jessica Biel (42) en Justin Timberlake (43) hebben ludieke filmpjes gedeeld op hun sociale media. Vorige week kwam de zanger nog in het oog van een mediastorm terecht nadat hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Maar het koppel doet hun uiterste best om het positief te houden tijdens zijn ‘Forget Tomorrow World Tour’. Zo zien we Jessica dansen

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »