Vanaf januari betere busverbindingen voor De Haan

In De Haan wordt begin volgend jaar een nieuw openbaar vervoersplan uitgerold, en dat is goed nieuws voor de inwoners: het aantal busverbindingen wordt uitgebreid van twee naar drie, er komen meer ritten tijdens de week en in het weekend, nieuwe bushaltes en een flexbus.

Nieuw openbaar vervoersplan

“Als gemeentebestuur besteden we veel aandacht aan de mobiliteit van onze inwoners, maar het aanbod van het openbaar vervoer bleef jammer genoeg beperkt. Met de uitrol van het nieuw openbaar vervoersplan van De Lijn begin volgend jaar, komt daar toch wel wat verandering in”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.

Flexvervoer

De verbinding met Brugge verbetert, zowel vanuit Wenduine, via Zuienkerke en B-Park in Brugge, als vanuit De Haan, via Klemskerke en AZ Sint-Jan in Brugge. Ook voor de inwoners van Vlissegem is er goed nieuws: voor hen komt er een flexbus. Op vandaag bedienen twee buslijnen De Haan. Vanaf begin volgend jaar worden dat er drie en wordt ook het aantal ritten in de week en het weekend uitgebreid. Schepen voor Mobiliteit Marleen de Soete: “Hierdoor zullen de verbindingen naar onder andere Brugge frequenter en vlotter lopen. Die zijn immers voor heel wat inwoners belangrijk want veel mensen werken in deze regio’s en heel wat jongeren lopen daar ook school. Hiervoor worden ook nieuwe bushaltes voorzien in De Haan en Klemskerke.”

Met het flexvervoer wil De Lijn de vroegere ‘belbussen’ vervangen in het kader van hun Hoppin project. Dat project kadert binnen het plan van de Vlaamse overheid om een efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer te kunnen aanbieden. Inwoners van Vlissegem zullen vanaf januari 2024 van zo’n flexbus gebruik kunnen maken, die ze via de Hoppincentrale kunnen reserveren. “Dankzij de flexbus kunnen ook de mensen die op plaatsen wonen waar er geen vast openbaar vervoer is, gebruik maken van De Lijn. Inwoners zullen hun rit via een app, de website of het callcenter kunnen reserveren. Hoppin biedt hen dan steeds de beste oplossing aan om hun bestemming met het openbaar vervoer te bereiken. Kan je een deel van jouw traject bijvoorbeeld wel afleggen met de vaste lijnbus of de tram? Dan hoef je maar een klein stukje mee te rijden met de flexbus”, klinkt het.

The post Vanaf januari betere busverbindingen voor De Haan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »