Toneelgroep Klakkeboem speelt ‘Duivelsengel’ in Moen

Klakkeboem start dit weekend het toneelseizoen met ‘Duivelsengel’ van Dennis Potter. Het gezelschap is van Zwevegem-Knokke, maar speelt in oc Den Tap in Moen.

Dennis Potter is geboren in het Engelse Berry Hill, in een mijnwerkersgezin, en wordt beschouwd als een van de meest vernieuwende en invloedrijke schrijvers uit de Britse tv-geschiedenis. Regisseur is Johan Depaepe. Hij begon jaren terug bij Studio Zwevegems Teater om door te groeien naar het Zwevegems Teater. Nu is hij al een tijdje actief bij Klakkeboem.

Duivelsengel gaat over Tom en Annie Baetens die ten einde raad zijn. Al twee jaar zorgen ze voor hun dochter Stefanie, die na een ongeluk met vluchtmisdrijf catatonisch in bed ligt en constant zorgen nodig heeft. De betweterige, gefrustreerde en knorrige Tom heeft geen enkele hoop meer, de diepgelovige Annie daarentegen ziet in elke kleine verandering bij Stefanie een lichtpuntje. De relatie en de toekomst van het koppel liggen in puin.

Extreme gevolgen

Maar dan verschijnt Maarten aan de deur: een voorkomende jongeman die beweert een goede vriend van Stefanie te zijn, en aanbiedt om een tijdje bij het gezin te blijven om voor haar te zorgen. Annie verwelkomt deze ‘reddende engel’ met open armen. Tom is wantrouwig, maar laat zich uiteindelijk toch inpakken. Maarten is evenwel niet zomaar een jongeman, en zijn ware bedoelingen komen beetje bij beetje aan het licht, met extreme gevolgen…

Op de planken staan Marie Boullart, Stijn Vandenhende, Maddie Van Exem en Kurt Velghe.

Er zijn zes voorstellingen voorzien: op zaterdag 28, zondag 29 oktober en dinsdag 31 oktober en op woensdag 1, vrijdag 3 en zaterdag 4 november. Alle voorstellingen starten om 20 uur, behalve die op zondag die begint om 18.30 uur. Kaarten kosten 10 euro, wie jonger is dan 21 jaar betaalt 6 euro.

De opvoeringen van Duivelsengel hebben plaats in oc Den Tap in het centrum van Moen. Je reserveert best je plaats en dat kan op klakkeboem.weebly.com

The post Toneelgroep Klakkeboem speelt ‘Duivelsengel’ in Moen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »