Stad Roeselare lanceert slimme, digitale borden: “Zorgen voor juiste boodschap op juiste moment”

De stad Roeselare lanceert als eerste stad in onze provincie slimme, digitale informatieborden die gekoppeld zijn aan databanken en sensoren. Ook meldingen van het platform Be-Alert komen op de schermen terecht. “Het is erg belangrijk om de juiste boodschap op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V).

Uit een recente peiling bleek dat de Roeselarenaar erg tevreden is over de communicatieaanpak van de stad. Met het plaatsen van zes slimme, digitale informatieborden zet de stad nu nog extra in op communicatie.

Eerste bord in Ooststraat

“De juiste boodschap krijgen op het juiste moment en op de juiste plaats. Dankzij onze slimme, digitale informatieborden doen we dat vanaf nu ook in de straten en in onze stadsgebouwen”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V). Een eerste bord werd door de firma Connectify geplaatst in de Ooststraat, maar ook aan het Spillebad, in de Brugsesteenweg, op het Stationsplein, aan de Kop van de Vaart en in de Ardooisesteenweg komen er slimme, digitale borden. “Maar ook in het nieuwe stadhuis zullen we met een dergelijk systeem werken”, aldus de burgemeester.

De schermen zijn gekoppeld aan databanken en sensoren zodat boodschappen geautomatiseerd worden. “Zo hangen in sportlocaties schermen die automatisch tonen welke kleedkamer in een sporthal bestemd is voor welke sportclub. Slimme sensoren versturen bij een temperatuur onder de twee graden een boodschap naar de schermen op openbaar domein zodat de fietsers gewaarschuwd worden”, geeft de burgemeester enkele voorbeelden.

Experiment met BE-Alert

De stad wil ook uittesten of het mogelijk is om via de mobiele borden aan te geven wanneer een parking vol staat zodat de autobestuurders een andere route kiezen. “Dit najaar experimenteerden we ook als eerste gemeente in West-Vlaanderen met een koppeling met BE-Alert, het platform voor noodmeldingen. Met succes, via BE-Alert kunnen tijdens crisissen berichten gestuurd worden naar de digitale informatieschermen.”

The post Stad Roeselare lanceert slimme, digitale borden: “Zorgen voor juiste boodschap op juiste moment” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »