Racewagen voor VTI Oostende dankzij Greenpower Benelux

Met medewerking van garage Raes schonk Greenpower Benelux een racewagen aan het VTI van Oostende.

De jongeren uit het vijfde en zesde jaar van de afdeling Autotechnieken zullen de wagen de komende maanden eigenhandig in elkaar steken. Het pakket bestaat uit ruim vierhonderd onderdelen.

De jongens uit de afdeling Autotechnieken zullen ook racen met de bolide. Dit zal onder andere gebeuren op het circuit van het Limburgse Zolder. Via de ontvangen racewagen neemt het VTI deel aan de Greenpower Challenge. Deze kennismaking met racen en motorsport stimuleert de jongeren te kiezen voor STEM-richtingen. Rekening houdend met de studierichtingen en hun profiel als STEM-school is de Greenpower Challenge een kolfje naar de hand van het VTI. (BVO)

The post Racewagen voor VTI Oostende dankzij Greenpower Benelux is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »