Miriam (12) uit Bissegem staat in de knock-outs van The Voice Kids

Miriam Owusu-Banahene (12) zit in de vrije lagere school De Tandem in Bissegem, heeft Ghanese roots en is opgevoed met tonnen passie voor muziek. Ze haalde de blind auditions van The Voice Kids en vrijdag 27 oktober zie je haar zingen in de knock-outs. “Ik had niet verwacht dat ik zo ver zou geraken, mijn familie en vrienden wel.”

Wie aanwezig was op het evenement ‘Buskruth’ eind augustus kon Miriam live Runnin’ van Naughty Boy ft. Beyoncé horen zingen. Na de speech van Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) werden de aanwezigen getrakteerd op een verrassingsoptreden van Miriam en haar twee vriendinnen Aurora Bombini (12) en Disha Ndayambaje (12). Twee maanden later schittert ze in het televisieprogramma The Voice Kids in het team van Coely. “Ik wist dat ik zangtalent had en deed mee aan The Voice om te zien hoe ver ik met mijn talent kon raken. En opeens sta je in de knock-outs. Mijn vrienden en familie zijn in shock, maar hadden wel verwacht dat ik het zo ver zou schoppen.”

Miriam kijkt al jaren naar The Voice Kids en zingt tijdens het programma mee met de liedjes. Nu staat ze aan de andere kant van het scherm. Vorige week betoverde Miriam iedereen tijdens de laatste blind auditions met ‘All I Ask’ van Adele. Metejoor was het enigste jurylid die zijn stoel niet omdraaide. “Ik schrijf mijn eigen liedjes en droom ervan om net als mijn idool Adele te zijn, maar dan op mijn eigen manier. De jury zegt dat ik een heel volwassen en unieke stem heb, met veel soul, gevoel en power. Net daarom vind ik het belangrijk om mijn droom na te jagen, anders heb ik mijn stem voor niets gekregen.”

Miriam heeft intussen veel vrienden gemaakt bij The Voice. “Iedereen is heel lief, we zijn echt besties geworden. In de knock-outs moet je jammer genoeg strijden tegen elkaar en afscheid nemen van je vrienden. Dat is wel spijtig.” Maandag zingt Miriam in een rusthuis in Kortrijk. “De bewoners volgen mijn parcours op tv en wilden dat ik kwam. Een leuke eerste activiteit voor de herfstvakantie.”

Bekijk ‘The Voice Kids’ elke vrijdag om 20.35 bij VTM en op VTM GO.

The post Miriam (12) uit Bissegem staat in de knock-outs van The Voice Kids is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.
The post Brugge gaststad van WK YOU.FO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »