Klara verovert zaterdag Brugge met Iedereen klassiek in gebouwen en op straat

Op zaterdag 28 oktober van 9.30 tot 19 uur klinkt er weer klassieke muziek doorheen de straten en gebouwen van Brugge. En het is feest, want Iedereen klassiek is aan de tiende editie toe. Met onder meer samen zingen en dzansen op de Markt.

Een decennium geleden sloten Klara, Stad Brugge, Brugge Plus en Concertgebouw een pact om zoveel mogelijk mensen klassieke muziek te laten ontdekken, helemaal gratis. Brugge verwacht zaterdag duizenden mensen die komen genieten van deze feesteditie. Klara brengt een keur aan orkesten, ensembles en solisten bijeen. Met Amerikaanse filmmuziek door het Brussels Philharmonic, Zot van Händel, Gershwin en Rachmaninov. Ook: dansen op Brahms en tango nuevo.

Samen zingen én dansen

Niets is leuker dan samen zingen. Daarom pakt Iedereen klassiek uit met Iedereen opera. Met wereldberoemde operakoren als Verdi’s Va, Pensiero en Libiamo en Bizets Toréador. Kom tussen 13 en 13.50 uur naar de Markt, dompel je onder in de koorsfeer en zing mee, samen met honderden andere liefhebbers.

De operakoren worden afgewisseld met beroemde opera-aria’s, gezongen door sopraan Karen Vermeiren. Zij koos de mooiste aria’s uit het repertoire van diva Maria Callas. Het Desguin Kwartet, pianist Govaart Haché en de Brugse Cantores Korenfamilie zorgen voor de begeleiding. Tom Johnson dirigeert.

Brugse musici

Wie liever danst op klassieke muziek, kan zich van 12 tot 12.30 uur en van 15 tot 15.30 uur op de Markt laten meevoeren door Johannes Brahms’ Hongaarse dans nr. 5. Zoë Demoustier maakte speciaal voor Iedereen klassiek een korte, geestige, eigentijdse en vooral heel eenvoudige choreografie. Aan Iedereen Klassiek nemen ook Brugse musici deel, onder wie de familie Dendievel, de familie Wauters en Bart Naessens.

Info: www.klara.be

The post Klara verovert zaterdag Brugge met Iedereen klassiek in gebouwen en op straat is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »