Hedwig verrast het jaar rond met zijden bloemen

Amper een jaar na de lancering van haar webshop, opent de gepassioneerde Hedwig Cayenberghs vrijdagavond haar eerste fysieke winkel op Oosteroever. ‘Silk Zijdenbloemen & Sfeer’ vormt een mooie aanwinst in het hippe ‘shopping & dining’ district, dat ondertussen al meer dan 20 unieke handels- en horecazaken telt.

Hedwig Cayenberghs (52) had altijd al een zwak voor interieurinrichting. Na het volgen van een cursus bloemschikken kwam daar een passie voor zijdebloemen bij. “Ik werkte jaren in een interieurzaak in Wijnegem, maar wilde daarnaast graag iets doen met mijn passie voor bloemen. Vandaar dus die webshop”, vertelt ze. Dat draaide prima, tot Hedwig het fysieke contact met de klant begon te missen. “Bij online transacties zie je de reacties van de mensen niet hé. En bloemen zijn een product dat voor zich moet kunnen spreken: een ruiker bloemen, dat moet je kunnen ruiken”, klinkt het.

Huur eens een boeketje

Silk Zijdenbloemen & Sfeer staat voor kwaliteitsvolle en stijlvolle producten, die elk interieur verfraaien en een warme sfeer creëren in huis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch boeketje voor Valentijn, een vrolijk zomerboeket of iets in herfstkleuren, Hedwig heeft voor elk seizoen en elke interieurstijl wel iets passend. De door haar persoonlijk samengestelde en met zorg gemaakte zijden bloemenboeketten zien er levensecht uit. “Het grote verschil met gedroogde bloemen is dat deze na een tijdje vergaan. Een boeketje van zijde daarentegen, behoudt zijn vorm en kleur en blijft levenslang mooi”, legt Hedwig uit. Daarom bedacht ze het bloemenabonnement: word je die ene ruiker na verloop van tijd toch beu, dan ga je gewoon met je vaasje naar de winkel en krijg je een aangepast seizoensboeketje mee. “Bloemen ‘huren’ kan net als onze kunstplanten een goed alternatief zijn voor de vele tweedeverblijvers op de Oosteroever. Kunstplanten zijn perfect voor wie graag wil genieten van groen in huis zonder veel zorg en onderhoud”, klinkt het. Momenteel is het allemaal herfstkleuren wat de klok slaat. “In de lente hebben we dan alle soorten bloesems in de aanbieding. Zo hebben we voor elk van de vier seizoenen wel wat moois in petto”, besluit Hedwig.

Silk Zijdenbloemen & Sfeer vind je in de Victorialaan 15a en via www.zijdenbloemensfeer.be

The post Hedwig verrast het jaar rond met zijden bloemen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”
The post Babette

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

“Ongeloof en verbijstering”: onze correspondent zag wat er achter de schermen gebeurde van debat tussen Trump en Biden

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »