Golfclub De Palingbeek in diepe rouw door overlijden hoofdgreenkeeper Ben Hooper (37)

Golfclub De Palingbeek in Hollebeke, bij Ieper, is in diepe rouw na het plots overlijden van Ben Hooper (37), hun geliefde hoofdgreenkeeper. Hij overleed ‘s nachts thuis in Westouter. “Ben was een zeer gedreven top professional en bracht onze golfbaan naar een zeer hoog niveau”, klinkt het bij de club. “We gaan Ben hard missen.”

‘Greenkeeper of the year’

De verslagenheid is groot. “Ben was iemand met heel veel passie voor greenkeeping”, klinkt het bij de Belgian greenkeepers. “Als greenkeeper is het belangrijk om de golfbaan in topconditie te houden en het was duidelijk tijdens ons bezoek aan De Palingbeek vorige week dinsdag dat Ben dit samen met zijn team met veel toewijding deed. Het was dan ook geen verrassing dat hij in 2021 ‘greenkeeper of the year’ Benelux is geworden.”

In 2019 ging hij aan de slag bij Golfclub De Palingbeek, waar hij de leiding had over vijf greenkeepers in vast dienstverband en dan nog twee die in het hoogseizoen bijspringen. “Greenkeeping is veel meer dan gewoon het gras maaien”, vertelde Ben in mei 2021 in KW. “Tien jaar geleden was greenkeeping veel gemakkelijker. De seizoenen waren voorspelbaar, je wist wanneer de lente kwam, maar dat is allemaal veranderd.”

Creatief, natuurvriend en zin voor humor

Door de leden van Golfclub De Palingbeek wordt hij omschreven als creatief, natuurvriend en zin voor humor. “Je paste helemaal bij onze familiale club in de Palingbeek”, lezen we onder meer. “Ben was zo’n gedreven, toffe, behulpzame man. Een plezier om bij je te hebben.”

Eerder werkte hij voor Golfclub Westkant in Westende en Middelkerke.

Golfclub De Palingbeek bestaat dertig jaar. Het domein telt achttien holes en vier compactholes op een weelderig groen terrein van 75 hectare groot.

Ben Hooper werd geboren in Bath (GB) en was de partner van Nathalie Peijnenborg. Hij was de papa van een zoontje Kamiel. De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 28 oktober om 11 uur in de Sint-Petruskerk in Loker.

The post Golfclub De Palingbeek in diepe rouw door overlijden hoofdgreenkeeper Ben Hooper (37) is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België Noël Develter (94) uit Wevelgem is overleden

Thuis in Wevelgem is Noël Develter (94) onverwacht overleden. Hij was ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België (nu Belfius, red.). Noël behoorde tot de stichters van hoogstudentenclub Moeder Wevelgemse. Hij was ook medestichter van de serviceclub Rotaryclub Menen en Probus Vauban Menen. Noël was tevens ere-reserve majoor van het Belgisch leger.
The post Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »