Flanders Auctions in Wingene veilt topwerk voor recordbedrag nadat het eerst jarenlang in een garage stond

Na een opwindende biedingsstrijd werd een meesterwerk van de gerenommeerde Vlaamse schilder Prosper De Troyer woensdag voor een recordbedrag verkocht. Het werk getiteld ‘Het Feest’ werd geveild bij Flanders Auctions in Wingene en trok kunstliefhebbers van over de hele wereld aan.

62.500 euro

Het kleurrijke en abstracte werk overtrof alle verwachtingen door een totaalprijs van 62.500 euro te behalen. Dit is de hoogste prijs die ooit betaald is voor een kunstwerk van De Troyer, die tevens ook de grootvader is van sportjournalist en televisiepresentator Mark Uytterhoeven.

Het was al enkele weken voelbaar dat de interesse en opwindende sfeer rond het werk voor een gezonde portie concurrentie tussen de kopers ging zorgen. Wereldwijd bevestigden bieders hun hoogste bod om dit opmerkelijke kunstwerk aan hun collectie toe te voegen.

Gevonden in de garage van een vriend

Opvallend: het werk stond jarenlang in de garage van een persoonlijke vriend van de artiest aan de Belgische Kust. De eigenaar (die liever onbekend wil blijven) had geen weet van de waarde van het werk.

The post Flanders Auctions in Wingene veilt topwerk voor recordbedrag nadat het eerst jarenlang in een garage stond is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky in Brussel – Rusland meldt aanvallen op Oekraïense vliegvelden waar westerse vliegtuigen gestationeerd moeten worden

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky is donderdag in Brussel aangekomen om er drie veiligheidsakkoorden te ondertekenen. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »