ECB drukt op pauzeknop, is rentepiek nu bereikt?

19:07 De Europese Centrale Bank houdt haar belangrijkste rentetarief op 4 procent en suggereert dat de beleidsrente een piek heeft bereikt. Is de rente hoog genoeg om de inflatiedoelstelling te halen?

Meer krantenkoppen in België

Jolien en Herbert uit ‘Temptation Island’ na meer dan dertien jaar uit elkaar: “Elkaar graag zien is ook soms loslaten”

Jolien Puype (30) en Herbert Bodendorfer (30), bekend van hun deelname aan ‘Temptation Island’ in 2017, hebben na 13,5 jaar een punt gezet achter hun relatie. Dat laten de ex-geliefden zelf weten op Instagram. “Met het ouder worden merkten we dat we elkaar op sommige vlakken aan het verliezen waren”, schrijft Jolien. Ze benadrukt ook dat er geen derde in

Lees meer »

EXCLUSIEF. Mario is een van de 170 slachtoffers van ‘mystery switch’ met energiecontracten: “Ik was weg bij Engie, maar belandde er terug”

Veranderen van energieleverancier is kinderspel, maar toch loopt het fout. Dit jaar al 170 keer. Mario Van den bergh (59) wilde weg bij Engie, maar belandde er terug. “Hoe kan dit?” HLN-consumentenexperte Safia Yachou dook in de wereld van de zogenaamde ‘mystery switches’ en legt uit hoe je voorkomt dat het ook jou overkomt.

Lees meer »

Vief trekt richting Cap Gris-Nez

Vief Roeselare, een sociaal-culturele organisatie voor 60-plussers, organiseerde een daguitstap. Per autocar trokken 40 leden richting het Franse Cap Gris-Nez. Daar genoten ze van een stevige wandeling vooraleer richting Wissant te trekken, waar een terrasje op de agenda stond. Vervolgens ging het richting het dorpje Escalles, waar genoten werd van fruits de mer. Na de
The post Vief trekt

Lees meer »

Bevoegdheden Vlaamse regering vanavond bekend. Rousseau: “Heel sterke mensen afleveren”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Volgens Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wordt daarover pas vanavond gecommuniceerd. Volg alles op de

Lees meer »

Femma, Markant en Ferm organiseren workshop-meeting: “Een ‘gezonde’ Ladies Night”

De Wingense vrouwenorganisaties Femma en Markant en Ferm Zwevezele slaan op vrijdag 27 september in zaal Verrekijker de handen in elkaar voor een uitgebreide en gezonde workshop-meeting ‘Ladies Night’. “We hopen zoveel mogelijk vrouwen sociaal te bereiken”, zegt Markant-voorzitter Nina Gevaert. Femma-voorzitter Erna De Wit hoopt dat het een onvergetelijke avond wordt.
The post Femma, Markant en Ferm organiseren

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »

Gert Verhulst verklapt headliner van Studio 100 SingAlong: “We zetten meteen extra show open, want de ‘Ghost Rockers’ worden een bom”

Het grote giswerk zit erop voor de Studio 100-fans. Na weken teasen verklapt Gert Verhulst nu zelf wie de grote headliner wordt van de tweede editie van de Studio 100 SingAlong in het Sportpaleis. “Toen we vorig jaar nummers van hen zongen, werden die zo luid meegbruld… Ik was daar echt van onder de indruk”, vertelt hij fier. “Maar hun

Lees meer »

Erevoorzitter Beerschot Luk Lemmens betreurt incidentrijke stadsderby: “Hoe is het mogelijk dat vuurwerk in stadion geraakt?”

Erevoorzitter van voetbalclub Beerschot Luk Lemmens reageert teleurgesteld op de forfaitnederlaag in de stadsderby op het veld van rivaal Antwerp. Supporter gooiden vanuit het uitvak vuurpijlen op het veld. Lemmens had vorige week na dreigementen van de harde kern nog opgeroepen om dat zeker niet te doen, ook al verloopt de seizoensstart voor Beerschot dramatisch. "De voetbalsport is de grote

Lees meer »

EXCLUSIEF. Helft van zijn kijkers kwijt: Tom Waes reageert voor het eerst op teleurstellende cijfers ‘Kalm Waes’

“Strontvervelend en doodsaai.” Het zijn woorden die je als tv-gezicht niet wil lezen over je programma. Wel overkomt het Tom Waes, wiens programma ‘Kalm Waes’ na drie weken bijna de helft van z’n kijkers verloor. Waes reageert voor het eerst bij HLN op alle kritiek en de teleurstellende kijkcijfers. “Ik zou alles hetzelfde doen, maar ik begrijp dat mensen denken:

Lees meer »