COLUMN. Hoe ‘De tafel van Gert’ heel even ‘De tafel van Eric’ werd

Dinsdagavond slaagde ‘De tafel van Gert’ er weer in om nieuws te maken. Kersvers ex-minister Vincent Van Quickenborne zat aan tafel bij Gert Verhulst en vertelde plots over hoe hij in zijn jeugd het slachtoffer was van grensoverschrijdend gedrag van een pater. Een getuigenis die iedereen rond de tafel verbijsterde. Maar één man bleef er ijzig koel bij. Als Gert Verhulst ooit verhinderd zou zijn, heeft hij alvast zijn waardige vervanger gevonden, vindt HLN Mediawatcher Desna Lespinoy.

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »