Club Brugge herademt met 1-3 zege in Lugano en wordt alleen leider in groep D

Club Brugge heeft na twee competitienederlagen opnieuw kunnen proeven van de overwinning. Op de derde speeldag in de Conference League won blauw-zwart met 1-3 bij het Zwitserse Lugano, waardoor het nu ook alleen aan de leiding komt in groep D.

Club klom op het kwartier op een ietwat gevleide voorsprong. Philip Zinckernagel legde scherp voor en aan de eerste paal kwam Eder Balanta voor zijn bewaker en hij kopte de 0-1 voorbij Lugano-doelman Amir Saipi.

Eder Balanta wordt gevierd na zijn openingsdoelpunt. © BELGA

Lugano was daarentegen offensief onmachtig, wat twee Zwitsers perfect illustreerden door vlak voor Simon Mignolet in elkaars weg te lopen, waardoor een schaarse aanval op niets uitdraaide.

Andreas Skov Olsen schoot de frustratie na de gemiste penalty tegen Kortrijk van zich af. © BRUNO FAHY BELGA

Andreas Skov Olsen, die zaterdag tegen KV Kortrijk (2-1 nederlaag) nog een penalty huizenhoog over trapte, toonde vijf minuten na rust zijn klasse, toen hij zich vrijmaakte en de bal snoeihard van buiten het strafschopgebied in de korte hoek schoot. De 23-jarige flankaanvaller, de voorbije weken wat zoekend naar vertrouwen, schreeuwde het uit en liet zo de meegereisde supporters in het halflege Letzigrundstadion een tweede keer juichen.

VAR wuift penalty weg

De Zwitsers moesten daarna wel naar voren oprukken, maar Mignolet en het doelhout zorgden ervoor dat de 0-2 op het bord bleef. Voorlopig althans, want invaller Shkelqim Vladi kon een kwartier voor tijd een rebound voorbij de ex-Rode Duivel duwen. Een tweede serieuze waarschuwing kwam er via de Roemeense scheidsrechter, die aanvankelijk een penalty gezien had na een fout van Brandon Mechele, maar de VAR wuifde de strafschop weg. Vier minuten voor tijd besliste Hans Vanaken de partij met een rake kopslag.

Club wordt door de zege alleen leider in groep D met zeven op negen. Blauw-zwart heeft drie punten voorsprong op Lugano, Besiktas en Bodo/Glimt, die elkaar later donderdag (21u) bekampen, moeten het voorlopig met een puntje doen.

FC Lugano (Zwi) – Club Brugge: 1-3 (rust: 0-1)

Scheidsrechter: Ovidiu Hategan (Roe)

Doelpunten: Lugano: Vladi (74.) Club Brugge: Balanta (15.), Skov Olsen (50.), Vanaken (87.)

Gele kaarten: Lugano: Steffen (45.), Hajrizi (56.), Vladi (72.) Club Brugge: Thiago (27.), Vanaken (46.), Jutgla (90+1.)

Opstellingen:

Lugano: Saipi – Arigoni, Hajrizi, Mai, Espinoza (60. Marques) – Sabbatini (68. Vladi), Grgic (60. Hadj), Bislimi (78. Macek) – Bottani (46. Cimignani), Celar, Steffen Coach: Mattia Croci-Torti

Club Brugge: Mignolet – Buchanan, Spileers, Mechele, Meijer (64. De Cuyper) – Balanta (63. Onyedika), Nielsen, Vanaken – Zinckernagel (78. Ordonez), Thiago (46. Jutgla), Skov Olsen (64. Nusa) Coach: Ronny Deila

The post Club Brugge herademt met 1-3 zege in Lugano en wordt alleen leider in groep D is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »